Afbeelding
Joke van der Heide

'Woudenberg moet niet het afvalputje van Amersfoort worden'

8 mei 2019 om 16:00 lokaal

WOUDENBERG Op initiatief van de PvdA-GroenLinks werd er dinsdag 7 mei een debat gevoerd in de Woudenbergse gemeenteraad over de twee voorliggende keuzes om een Woondeal met het Rijk af te sluiten: aansluiten bij Amersfoort of Utrecht.

Joke van der Heide

Door dit onderwerp te agenderen hoopte Moniek van de Graaf (PvdA-GroenLinks) dat het college al kon aangeven wat de voor- en nadelen van beide keuzes zijn. ,,Ik ben benieuwd waar bij beide deals de accenten liggen voor met name betaalbaar wonen en versneld bouwen en in welke deal wij ons dan als Woudenberg het beste herkennen en moeten voorsorteren. Wij moeten uitkijken dat wij niet het afvoerputje worden voor de opvang van de gemeente Amersfoort", stelde zij.

Bert Bosman (CU) reageerde: ,,Ik ben liever het afvalputje van Amersfoort dan van Amsterdam of Utrecht. De CU-fractie wil graag voor sorteren op de regio Amersfoort. We bouwen ook voor deze regio." Moniek van de Graaf reageerde dat zij helemaal geen afvalputje wil zijn en haar fractie nog geen voorkeur heeft. Als de regio Amersfoort sociale woningbouw goed oppakt dan sluit zij zich aan bij de CU. Vandaar de vraag aan het college.

Wethouder Marleen Treep begreep de vraag, maar gaf aan dat Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) nog niet zover is. Hoewel zij in april aangaf dat de Woondeel met de regio rondom de stad Utrecht al bijna gereed is, blijkt dat nog niet zo te zijn. Pas dan zullen er gesprekken plaatsvinden tussen het Rijk en de bestuurlijke delegatie van de regio Amersfoort, waarin ook burgemeester Titia Cnossen vertegenwoordigd is. Zij benadrukte nogmaals het te waarderen dat de stad Amersfoort de regio betrokken heeft bij haar initiatief om als zesde regio met druk op de woonmarkt een meerjarige deal met het Rijk te sluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie