Afbeelding
Hannie van de Veen

School krijgt pas geld van regering als er een gebouw is

9 mei 2019 om 06:03 lokaal

WOUDENBERG Gereformeerde Scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort voert actie voor een project van stichting Verre Naasten om kinderen in Oeganda te helpen.

Drie brugklassers, Hilde van Meijgaarden, Lotte Visser en Coraline van Dijk, zamelen op een originele manier hiervoor geld in. Op woensdag 1 mei gingen ze helpen in de kringloopwinkel van de Voorhof in ruil voor een mooie bijdrage voor het project. De kringloopwinkel ondersteunt graag zulke goede doelen. Hilde: ,,Mijn oma werkt daar en laat ons helpen. Daar zijn we blij mee. Behalve geld inzamelen moeten we van school ook voor publiciteit zorgen."

In de kringloopwinkel kregen de meisjes eerst een rondleiding. Daarna begon het werk: boeken uitzoeken of ze niet te oud of kapot zijn op genre sorteren en prijzen. Daarna waren de dvd's en cd's aan de beurt: illegale exemplaren werden weggegooid. Na het uitzoeken van schilderijen en de afwas mochten ze buiten folders uitdelen voor de boekenmarkt op 4 mei. Hilde: ,,Het was hard werken, maar het was ook heel gezellig en leerzaam. We wisten niet dat er zoveel werk bij komt kijken om spullen te verkopen voor hergebruik."

Verre Naasten is een landelijke organisatie van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt met als missie 'Geloof delen wereldwijd'. Ze steunen de Presbyterian Church in Oeganda (PCU) om in Kaita een schoolgebouw neer te zetten. De school krijgt pas geld van de regering als er een gebouw is, maar de bouw is stilgelegd vanwege geldgebrek. Met 10 euro doneer je een stuk golfplaat, met 20 euro lesmateriaal en met 50 euro een tweepersoons schoolbankje. Doneren kan via: https://www.mijnmission.nl/actie/hilde-van-meijgaarden-lotte-visser-coraline-van-dijk/donateurs.

Hilde van Meijgaarden, Lotte Visser en Coraline van Dijk hielpen woensdag mee bij de kringloopwinkel van de Voorhof.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie