Afbeelding
Betting Kroese

Woudenberg viert Koningsdag

27 april 2019 om 14:34 lokaal

WOUDENBERG Op verschillende plekken in het dorp waren straten of huizen versierd met feestelijke vlaggetjeslijnen. Vooral op de Schans en de Stationsweg kleurde het oranje-rood-wit-blauw. Ook werd er overal veel gevlagd.

Het feest begon al op vrijdagavond in de tent. Kinderen konden dansen op de oude Koningsdagliedjes. Veel ouders vergezelden hun kinderen. Later op de avond kon de oudere jeugd zich uitleven. Veel vrijwilligers van het Oranjecomité waren er bij aanwezig.

BROMMERS Hoewel het niet overal in Woudenberg te horen was waren er 27 april toch 's morgens vroeg heel wat kinderen en jongeren actief met brommers en fietsen om traditiegetrouw lawaai te maken. Op het Poortplein zorgde de Provincieklusser Erik van Asselt voor koffie, drinken, koek en broodjes knakworst voor alle deelnemers. Winnaar van de tegoedbon van Wombargs Poortje werd een mooie skelter.

UITZWAAIEN Bij het gemeentehuis hield men rekening met de hevige regenbuien: de katheder stond binnen in plaats van op het bordes. Toch kwamen er nog veel mensen gewapend met paraplu's naar het uitzwaaien van het Woudenbergse Regioteam met hun geel/zwarte sjerpen en de aubade. Vanwege de regen vertrok het team niet op de fiets maar met een bus van taxi Vlastuin. De blaadjes met liedteksten waren tegelijk ook een kleurwedstrijd voor de jeugd. Fidelio kwam in optocht met alle versierde fietsen naar het gemeentehuis. Errie van Bemmel deelde oranje kroontjes uit aan alle kinderen.

APPLAUS Teun Breedijk, scheidend voorzitter Wil Termaaten en burgemeester Titia Cnossen voerden het woord. Wil bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en Fidelio voor de muzikale begeleiding bij 'Oranje Boven', 'de Zilvervloot', 'Hieperdepiep lang zal ze leven', het nieuwe Koningsdaglied en het Wilhelmus. Een spontaan applaus klonk toen ze aankondigde dat ze het stokje doorgeeft.

MOOISTE FIETS Helaas was 's morgens vanwege de veiligheid besloten de spelactiviteiten van SNO af te gelasten. Kinderburgemeester Rosa Kelder reikte samen met burgemeester Cnossen de prijs voor de mooist versierde fiets uit aan Ate van der Meulen. De winnaar mocht met vriendjes pannenkoeken gaan eten bij de Souschef. Op de fiets was heel toepasselijk de Koppelpoort uitgebeeld. Gelukkig werd het rond 10.00 uur droog en kon iedereen met Fidelio naar de feesttent vertrekken.

GROOT SCHERM In de feesttent kon het feest in Amersfoort op een groot scherm gevolgd worden. Er was minder animo voor dan verwacht. Om warm te blijven was er catering aanwezig van Eldorado, de Barom, Moestas en Herry's Bar. Ook bij de ouderensoos in mfc de Schans werd van 10.00 tot 12.00 uur feestgevierd. Er werd genoten van koffie met een oranjesoes,

TEGENVALLEND Peter van Loon had in navolging van de Regioquiz een leuke oranjequiz in elkaar gezet en er was bingo in de vorm van een Koningsdagverhaal waar getallen in verwerkt zaten. Al vroeg waren de eerste ouderen aanwezig en na de aubade druppelden er nog meer binnen. Toch viel ook hier de belangstelling tegen. Waarschijnlijk was de regen of het feest in Amersfoort de oorzaak. Ook wethouder Marleen Treep, gemeentesecretaris Simone van der Marck en kinderburgemeester Rosa kwamen meedoen met de quiz. Gezamenlijk werd ook hier het Wilhelmus gezongen.

KLEEDJESMARKT Toen het zonnetje doorkwam en de kleedjesmarkt startte stroomde de Dorpsstraat en de Stationsweg vol. Wil Termaaten: ,,De Dorpsstraat blijkt een prima locatie te zijn voor de kleedjesmarkt. Er is genoeg plek voor iedereen en er is veel ruimte om langs de kleedjes te slenteren en naar iets leuks te snuffelen."

Ook de kofferbakverkoop deed goede zaken en de springkussens werden goed bezocht. In de feesttent was er veel publiek bij het ingelaste optreden van Bodyflash en ook bij de muziek zat de sfeer er goed in. Na hun bezoek aan Amersfoort kwamen de Eierhoogheden ook nog naar de Woudenbergse festiviteiten. 's Avonds was er weer muziek in de feesttent.

Kijk voor meer foto's in ons foto-album.

Gedurende de viering van Koningsdag in Amersfoort, met daarbij ook een rol voor Woudenberg, hield De Woudenberger.nl een liveblog bij. Kijk hier om die nog eens na te lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie