Martijn de Haan uit een vrije bal.
Martijn de Haan uit een vrije bal. Roos Jongsma

Woudenbergse korfballers komen te laat op gang

21 april 2019 om 23:26 Sport/sport Deel je nieuws
Een aantal weken geleden wisten de Woudenbergse korfballers zich nog veilig te spelen door een bloedstollend spannende wedstrijd in een gelijkspel te laten eindigen. In de laatste paar minuten van het zaalseizoen werd handhaving in de tweede klasse veiliggesteld. Op het veld moeten de geel-zwarten dit kunstje proberen te herhalen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Fiducia. Fiducia neemt het voortouw De eerste veldwedstrijd van het voorjaar. Je zou verwachten dat Woudenberg uit de startblokken zou schieten, maar niets was minder waar. Al snel keken de geel-zwarten tegen een achterstand van 1-5 aan. In de loop van de eerste helft ging het beter draaien waardoor de achterstand iets ingelopen kon worden. Fiducia liet zich ondanks twee Woudenbergse doelpunten achter elkaar niet gek maken en breidde hun voorsprong uit. Beide teams konden bijkomen van de hitte bij een ruststand van 7-12. Vastgehouden voorsprong Na de rust was het meteen Fiducia dat de voorsprong uitbreidde naar zes doelpunten. Wat volgde was een tweede helft waarin Woudenberg niet meer in staat was om de achterstand te verkleinen. De voorsprong van zes doelpunten stond ook aan het eind van de wedstrijd nog op het scorebord: 14-20. Voor Woudenberg is het belangrijk dat er punten worden gepakt in de komende wedstrijden. Door deze nederlaag belandt de ploeg op de laatste plek van de ranglijst. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 25 mei om 15:30 uur.