Rini Bos en Renee Leenders bij de bloemenpracht.
Rini Bos en Renee Leenders bij de bloemenpracht. Aart Aalbers

Brandhof pakt uit met tuinplanten

24 april 2019 om 17:31 Nieuws

RENSWOUDE Vlakbij Veenendaal-West ligt tussen de A12 en de spoorlijn Utrecht-Arnhem, midden in de weilanden, de 2.000 m2 grote megastore van Brandhof Dier & Ruiter. Op dit adres kan men alles kopen voor tuin en dier. Het bedrijf gaat deze lente flink uitpakken op het tuingedeelte. Rini Bos: ,,Vanuit de gehele regio weet men ons prima te vinden. We zitten hier vlakbij Veenendaal-West, zijn gemakkelijk bereikbaar en er kan natuurlijk gratis voor de deur worden geparkeerd."

In het verleden was de locatie aan de Kooiweg 4a van Brandhof veevoeders bij velen bekend. Vrachtwagens met veevoeder reden af en aan. Bos: ,,Ongeveer elf jaar geleden hebben we de switch gemaakt naar wat het nu is." Bos junior is de vierde generatie die werkzaam is bij het bedrijf. De zeven medewerkers staan de dier-, ruiter- en tuinliefhebbers graag te woord.

TUIN Bos vertelt dat het bedrijf al langere tijd andijvie-, sla-, kool- en boerenkoolplanten verkoopt. Vorig jaar is ook begonnen met de verkoop van tuinplanten. Dit jaar wil het bedrijf flink gaan uitpakken met tuinplanten. Onder de lichtdoorlatende overkapping staan reeds tafels vol met bloeiende planten waaronder violen. Bos: ,,Dit jaar komt er een nog veel uitgebreider assortiment aan bloemen en planten. Bijvoorbeeld bodembedekkers, Italiaanse kruiden en ook vaste planten zoals lavendel en hortensia's. Ook gaan we vanaf half april eenjarige planten zoals afrikaantjes, begonia's en salvia's verkopen."

Op het buitenterrein staan pallets vol met compost en meststoffen voor de tuin. Bos: ,,We hebben veel kennis in huis over hoe je planten moet poten en welke meststoffen je ze moet geven. Dat is onze kracht." Brandhof Dier & Ruiter verhuurt ook verticuteermachines en grasrollers.

HONDENVOER Als je in de megastore rondloopt is nog altijd te zien dat het bedrijf oorspronkelijk veevoeder verkocht. Veevoeder en zeker hondenvoer maakt nog steeds een groot deel van het assortiment uit. Bos: ,,Mijn vader is voedingsdeskundige, vandaar dat we veel knowhow in huis hebben op het gebied van diervoeding. We lossen met voeder veel problemen op bij honden, maar ook wel bij katten."

VOGELS Vogelliefhebbers komen uit de wijde regio naar Brandhof toe. Bos: ,,We hebben inderdaad klanten die helemaal uit Maarn en Amerongen komen. We verkopen ook vogels zoals parkietachtigen, kanaries, kwartels en andere tropische vogels. Men heeft bij ons de keuze uit zo'n 200 tot 300 vogels. Daarnaast verkopen we ook alles voor de verzorging van de vogels." Bos vertelt ook diverse attributen te hebben voor mensen die zelf geen vogels hebben maar wel erg veel liefhebberij in vogels hebben. ,,Denk bijvoorbeeld aan strooivoer. Men kan dit in de tuin strooien voor bijvoorbeeld de koolmeesjes, duiven en vinken. We verkopen ook vetbollen en broed- en voederhuisjes voor in de tuin."

a Voor meer informatie:
www.brandhofdierenruiter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie