-
- -

Vallei Accountants/Dames 1 promoveert

8 april 2019 om 07:26 Nieuws Deel je nieuws
Zaterdag 6 april stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De thuiswedstrijd tegen de nummer 2, de concurrent AETOS D2. Eerder dit seizoen wisten de dames van Vallei Accountants een 2-3 overwinning in Arnhem binnen te slepen. Dit weekend moest er gewonnen worden met 3-1 voor het kampioenschap. De wedstrijd begon direct met een heftige tegenslag voor de Woudenbergse ploeg. Bij de allereerste aanval kwam passer/loper Manouk Heijndijk verkeerd terecht en liep zij een pijnlijke blessure op aan haar knie. Het spel lag een tijdlang stil alvorens Manouk uiteindelijk door ging naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Roseanne Bos nam haar plek over in het veld. Waar men dacht dat dit misschien Woudenberg de das om zou doen, was niets minder waar. In het veld lieten de dames overtuigend zien hoeveel wilskracht zij hadden om voor hun teamgenoot het kampioenschap wel binnen te slepen. AETOS werd overrompeld met druk op alle fronten. Aanvallend, serverend en verdedigend lukte Woudenberg alles en wonnen zij de set met 25-10! Aan een set hadden de dames echter niet genoeg. Er werd in de tweede én derde set verder gevochten. Woudenberg wisselde het spel goed af waardoor de tegenstander moeite had grip te krijgen op de wedstrijd. Spelverdeelster Mandy van der Vaart wist haar aanvallers niet alleen goed te bedienen maar dook tevens alle korte prikballen van de grond. Op midden wist Laura Moraal de ballen goed weg te prikken terwijl Hendi de Greef op haar beurt weer liet zien hoe hard zij kon slaan. Carina Den Ouden krulde de ballen vanaf de drie-meter op de diagonaal prachtig in terwijl Martine Leijenhorst op de buiten positie de een na de andere bal op de lijn rechtdoor sloeg. Roseanne Bos liet zien dat zij gegroeid is als speelster waarbij zij zowel verdedigend als aanvallend aanhaakte bij haar meer ervaren teamgenoten. Natuurlijk vloog ook libero Kim de Witte door het veld en maakte zij de Woudenbergse verdediging ondoordringbaar. Set twee werd gewonnen met 25-15 en in set drie werd het kampioenschap dan ook definitief toen Vallei Accountants/Dames 1 won met 25-16. Na een moment uitbundig vieren moest Woudenberg nog door voor een laatste set. Jennifer Wilbrink mocht Hendi de Greef vervangen op de middenpositie en liet ook haar potentie zien terwijl zij punten pakte met haar mooie middenaanval. Maar AETOS was nog niet klaar want zij hadden dat laatste setpunt nog nodig om hun PD-plek veilig te stellen. Uiteindelijk was ook de Woudenbergse concentratie en energie aan zijn eind. AETOS pakte met moeite de set (25-27) maar dit mocht de pret niet meer drukken. Harry Kenter is trots op zijn team maar kijkt met gemengde gevoelens terug. “Het is treuren en balen door het vroeg uitvallen van Manouk, zeker omdat het een mogelijk zware blessure lijkt te zijn. Daar tegenover heerst pure blijdschap en ben ik ontzettend trots op het team. Op zo’n belangrijk moment zo goed spelen! Iedereen pakte na het stilliggen van de wedstrijd alles goed op. Eerst was het even onrustig maar gaande de weg van de eerste set ontstond er zeer stabiel spel. Er waren mooie aanvallen, een fanatieke verdediging en een enorme servicedruk. AETOS kon hier onvoldoende tegen in brengen. Terecht nu kampioen en toe aan een volgende stap!” Volgende week is de laatste wedstrijd voor de dames, uit tegen AETOS D3. Doordat het kampioenschap al binnen is, kunnen de dames zich echter al gaan voorbereiden op de Promotieklasse. Hiervoor zijn zij nog wel op zoek naar een nieuwe trainer én spelverdeelster! Interesse? Neem vooral contact op