Woudenberg B1
Woudenberg B1 J. Hoekstra

Woudenberg B1 Vijfde op Nederlands Kampioenschap

7 april 2019 om 22:01 Sport/sport Deel je nieuws
Zaterdag streed de B1 van Korfbalvereniging Woudenberg op het Nederlands Kampioenschap voor B-jeugd in de Eerste Klasse. Met een bus vol supporters in het geel/zwart vertrokken zij naar Harderwijk om deze titel binnen te slepen. Na het voorstellen van de teams onder luid gejuich van de geel/zwarten begon de B1 aan de wedstrijd tegen Heerenveen. Aanvallend speelden ze goed en als er werd gescoord, werd er luidkeels gezonden door het meegereisde publiek. De hele wedstrijd stonden ze voor, zelfs met 3 punten verschil, maar net in de laatste seconden scoorde Heerenveen de 12-13. De tweede wedstrijd tegen Ondo werd ook verloren (8-4). Eerste helft was goed, 2e helft helaas wat minder. Daarna de laatste poule wedstrijd tegen Velocitas. Deze wedstrijd moesten ze winnen. Dat waren we aan onszelf en aan onze supporters verplicht. In een spannende wedstrijd wonnen wij met 8-9. Na de drie poulewedstrijden was het even afwachten om welke plek er gestreden moest worden. Op doelsaldo kwamen de Woudenbergers net iets tekort voor de 3e/4e plek. Dus moesten ze zich opladen voor de strijd om de 5e/6e plaats. De tegenstander was Apeldoorn B1. Woudenberg ging er vol tegenaan en het lukte om ook deze wedstrijd te winnen. Pas in de laatste paar minuten scoorde Woudenberg de 9-8. Het publiek ging tekeer, gezamenlijk met de spelers, de coach Jacoline van Laar en de begeleiding. Al met al een topprestatie, waarmee het zaalseizoen goed werd afgesloten.