Gecontroleerd Vallei Accountants/Dames 1 behoudt koppositie

24 maart 2019 om 17:14 Sport/sport Deel je nieuws

Op een doordeweekse dinsdagavond reisden de dames van Vallei Accountants/Dames 1 af naar Zetten voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Xanthos D1. De basis bestond uit Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Mandy van der Vaart als spelverdeelster en Kim de Witte als libero.

De eerste set leek relatief rustig van start te gaan. Echter werd zowel Woudenberg als de tegenstander en het publiek verrast toen de scheidsrechter een Woudenbergse bal uitgaf nadat die een meter in was gevallen. Gelukkig pakten de dames hun spel stoïcijns weer op en wonnen zij met 15-25.

In set twee gingen de dames rustig op hun eigen tempo door en kon Xanthos met grote ogen toekijken hoe Hendi de gaten in de vloer sloeg met haar sterke middenaanval. Tijdens een mooie voorsprong kwam Jennifer Wilbrink ook nog in het veld om haar kunsten te laten zien. De set werd wederom ruim gewonnen met 16-25.

Bij aanvang van set drie stond de basis van het begin weer in het veld. De bekende derde set dip dreigde echter de kop op te steken. Na een voorsprong van 7-17 nam Vallei Accountants/Dames 1 wat langer de tijd om de winst te pakken. Gelukkig was de overwinning nooit echt in gevaar en werd de set gepakt met 21-25.

Xanthos probeerde het nog wel in de laatste set maar kwam niet onder het grote niveauverschil uit. Op alle fronten liet Woudenberg zien met een reden bovenaan te staan. De set werd afgesloten met 16-25 winst voor de huidige koploper.

“Een degelijke wedstrijd waarbij we hebben gedaan wat van ons werd verwacht.” Vertelt coach Harry Kenter. “We speelden gecontroleerd en met het grote verschil in niveau is het nooit echt een wedstrijd geweest.”

Woudenberg slaat een weekend over en zal pas 30 maart de eerstvolgende thuiswedstrijd hebben tegen nr. 10 Gemini D4 om 16:30 in Sporthal De Camp. Het huidige verschil met de nummer 2 bedraagt 2 punten. Zij zullen op 6 april in De Camp tegen de dames aantreden!