De Woudenbergse aanval in actie.
De Woudenbergse aanval in actie. Roos Jongsma

Woudenbergse korfballers behalen broodnodige zege

10 maart 2019 om 21:07 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend stond er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma van de Woudenbergers. Dit keer mochten zij aantreden tegen Regio '72 uit Vaassen, de rode lantaarndrager van de competitie.

Gelijk opgaande eerste helft

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Na de 4-4 van Terri van der Wal zette Woudenberg aan. Via drie korte kansen en één afstandsschot werd er in een mum van tijd een verschil van vier doelpunten op het scorebord gezet. Maar zo snel als de geel-zwarten op voorsprong kwamen, zo snel was die voorsprong ook weer verdwenen: 8-8. De bezoekers uit Vaassen deden er zelfs nog een schepje bovenop en zorgden voor de ruststand van 8-9.

Gecontroleerd uitgespeeld

Na de rust werden Gert-Jan van Essen en aanvoerder Jan-Jaap de Bart van vak verwisseld. Met succes, want de eerste twee doelpunten na rust waren voor de Woudenbergers. Er brak een fase aan waarin beide ploegen om en om op voorsprong kwamen. De doelpunten waren schaars, maar Woudenberg wist aan de goede kant van de score te blijven. Ondanks dat het spannend bleef, controleerden de korfballers de wedstrijd en speelden zij het goed uit. Eindstand: 16-14.

Een belangrijke overwinning voor de ploeg van Wessel Hengeveld, die onlangs heeft bijgetekend als hoofdtrainer van het Woudenbergse vlaggenschip. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 23 maart om 17:40 uur. Lukt het de geel-zwarten om de overwinning van dit weekend een mooi vervolg te geven?