Rik Blokhuis liet zijn aanvallers met snelle aanvallen door het midden naar hartenlust scoren. John Haket

Focus4u: eerste uitwedstrijd met volle winst

10 maart 2019 om 21:05 Sport/sport Deel je nieuws

Tegen Scylla uit Wageningen heeft Woudenberg de volle winst mee naar huis genomen. Was de teneur in de thuiswedstrijd nog “We hebben onszelf tekort gedaan vanavond” dan was de stemming nu “De eerste volle winst in een uitwedstrijd”. Woudenberg ging ook naar Wageningen toe om het verlies in de thuiswedstrijd recht te zetten.

De aanloop naar de wedstrijd toe verliep niet vlekkeloos. Routinier Pieter Vink was ziek en had de hele week niet getraind. Hierdoor begon Vincent Schotanus als passer-loper. Woudenberg startte verder Rik Blokhuis als spelverdeler, Jan Pieter Kooy was de andere passer-loper. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon wat onwennig in deze opstelling aan de wedstrijd. Beide ploegen wisten hun punten te scoren. Pas bij 19-19 kon Woudenberg het verschil maken naar 21-25.

In de tweede set kende Scylla steeds een kleine voorsprong, maar Woudenberg kwam terug tot 10-10. Scylla liep weer uit naar 15-12. Een goede side-out en sterke serviceserie van Jan Pieter Kooy bracht de stand weer in het voordeel van Woudenberg (15-19). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en werd met 20-25 gewonnen.

Vooral door vele servicefouten aan Woudenbergse kant ging de derde set ook gelijk op tot 11-12. Maar daarna wist Woudenberg uit te lopen en werd ook deze set met 20-25 gewonnen.

In de vierde set kwam Pieter Vink in het veld voor de moegestreden Vincent Schotanus. Woudenberg moest weer even wennen in deze samenstelling maar na 4-4 liep Woudenberg uit naar 4-8. Scylla kwam weer terug tot 14-15. Maar na een time out herpakte Woudenberg zich en liep uit naar 15-20.

Hierna wisten beide ploegen nog 5 punten te maken en werd het ook weer 20-25.

“Onze eerste 4-0 in een uitwedstrijd, dat is het mooie van deze wedstrijd” was de conclusie van coach Arnoud Holl: “We hebben zeker niet groots gespeeld, maar uiteindelijk minder fouten gemaakt dan de tegenstander. Het was mooi om te zien hoe Vincent Schotanus zijn rol pakte vandaag. Toch wat onwennig zo voor het eerst dit jaar in de passing. Maar we weten hou multifunctioneel hij is. Prima gedaan. Verder wisten Thomas Moraal en Ruben van Holland, op aangeven van spelverdeler Rik Blokhuis, een aantal keer snel door het midden aanvallend hun punt te scoren”. Door dit resultaat staat Woudenberg nu op de derde plaats. Weliswaar met 1 punt meer dan nummer 4 en 1 wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag is Woudenberg vrij en op 23 maart gaat Woudenberg op bezoek bij de koploper Keistad in Amersfoort.