-
- John Haket

Focus4u wint thuis spectaculair van koploper Protos

3 maart 2019 om 16:55 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp onder aanmoediging van vele toeschouwers met 3-1 gewonnen van koploper Protos uit Utrecht.

Woudenberg kende in de aanloop naar deze wedstrijd wel wat personele problemen; middenman Koos Jol was nog steeds geblesseerd en Vincent Schotanus had de hele week niet getraind door ziekte.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

De eerste set ging gelijk op tot 7-7 maar daarna wist Protos een gaatje te slaan naar 7-11. Deze achterstand kon Woudenberg niet meer inhalen en werd met 21-25 verloren.

De tweede set begon zoals de eerste; de strijd ging gelijk op tot 8-8 maar daarna wist Protos weer een voorsprong op te bouwen naar 12-17 en liep zelfs uit naar 17-21. Woudenberg leek op setverlies af te stevenen, maar zoals zo vaak herpakten zij zich en kwamen terug tot 20-21. Een sterke serviceserie van Wessel Terpstra zorgde ervoor dat de passing van Protos over het net ging en deze ballen werden vakkundig door Woudenberg afgesmasht. In de zeer spannende eindfase wist Jan Pieter Kooy een paar rake aanvallen te maken en Woudenberg won nipt met 28-26.

Vanaf de 3e set nam Woudenberg al snel een kleine voorsprong van 6-4 door een paar goede services van Thomas Moraal. Protos kwam weer terug tot 11-11, maar daarna weer een voorsprong voor Woudenberg van 16-13. Ook deze achterstand wist Protos weg te werken tot 18-18.

In de eindfase wist Wessel Terpstra met twee goeder services de libero te verschalken en werd het 22-19. Een goede service van de ingevallen Jochem Koetsier bracht de setwinst op 25-21.

De 4e set was een kopie van de 3e set. Woudenberg speelde zeer geconcentreerd en nam een voorsprong (7-4) . Protos wist nog één keer terug te komen tot 11-11, maar daarna gaf Woudenberg de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen en werd met 25-22 gewonnen.

“Dit is een hele mooie overwinning van ons” glunderde coach Arnoud Holl na afloop: “In de uitwedstrijd hadden we 3 sets achter de feiten aan gelopen. Dat hebben we vanavond recht kunnen zetten. Maar het ging niet allemaal vanzelf; We hebben er erg hard voor moeten knokken. Al speelde Protos misschien niet hun beste wedstrijd, het blijft een goed georganiseerde ploeg. Naast de zeer veel mooie punten die we maakten, waren er ook wel veel slordigheden aan onze kant. Maar uiteindelijk maakten wij minder fouten. Ook hadden we soms moeite met de opslagen van Protos; dat kostte ons de eerste set. Maar weer wisten we te herstellen. Vooral de eindfase in de 2e set, waar we een 17-21 achterstand konden ombuigen naar setwinst, was zeer knap.

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen Scylla in Wageningen.