spelverdeler Rik Blokhuis kan zijn aanvallers naar hartenlust bedienen.
spelverdeler Rik Blokhuis kan zijn aanvallers naar hartenlust bedienen. John Haket

Focus4u: knappe 4-0 overwinning tegen Orion

17 februari 2019 om 22:05 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 4-0 gewonnen van Orion uit Doetinchem. Orion was een bekende tegenstander van Woudenberg. Beide ploegen vochten vorig jaar om het kampioenschap in de 2e divisie. Toen was Orion twee keer de betere ploeg met 3-1, maar beide ploegen promoveerden. De uitwedstrijd werd dit seizoen nipt met 3-2 verloren.

Woudenberg kende in de aanloop naar deze wedstrijd wel wat personele problemen; middenman Koos Jol was nog geblesseerd en Jochem Koetsier had de hele week niet getraind.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Net als vorige week begon Woudenberg goed aan de wedstrijd. Via gerichte services van Jan Pieter Kooy was de voorsprong al snel 9-2. Bij een voorsprong van 19-13 haperde de machine eventjes en kwam Orion terug tot 19-19. Maar met Pieter Vink aan service kwam Woudenberg weer op voorsprong (22-19) en dat werd niet meer uit handen gegeven; 25-22.

In de tweede set ging de strijd gelijk op tot 6-6, maar daarna werden wat onnodige fouten gemaakt, maar na een time-out op 6-8 herstelde Woudenberg zich en liep uit naar 18-13. Echter Orion bleef knokken en kwam terug tot 18-17. Woudenberg gaf iets meer gas en won met 25-21. Eenzelfde verloop kende de derde set en deze werd ook met 25-21 gewonnen.

In de 4e set bleef Woudenberg goed spelen. Het verzet van Orion was gebroken en spelverdeler Rik Blokhuis kon zijn aanvallers makkelijk bedienen en libero Ties Haket verdedigde met zijn voet spectaculair een zeer hard geslagen middenaanval. Deze set werd zeer overtuigend gewonnen; 25-16.

“Eindelijk een keer van Orion gewonnen” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “De uitwedstrijd liet al zien dat we dichter bij hen in de buurt kwamen en nu dus de volle winst. Maar belangrijk is dat we goed speelden en ons strijdplan goed hebben uitgevoerd. We kennen zo wie zo een zeer goede fase die vlak voor de kerst is begonnen: Goede resultaten in 5 uitwedstrijden en nu dus twee belangrijke thuisoverwinningen. We staan nu gedeeld vierde met EVV. Deze ploeg krijgen we komende zaterdag thuis. In de uitwedstrijd was het 3-2 voor EVV.”

De wedstrijd tegen EVV is om 18.30 uur in De Camp.