-
- Focus4u

Focus4u: knappe 3-2 overwinning tegen nummer 3

11 februari 2019 om 08:58 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 3-2 gewonnen van de nummer 3 Set Up uit Ootmarsum.

Woudenberg kende in de aanloop naar deze wedstrijd wel wat personele problemen; middenman Koos Jol was geblesseerd en kon niet meedoen en diagonaalspeler Wessel Terpstra had deze week niet of nauwelijks getraind maar kon gelukkig wel spelen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Vincent Schotanus speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg kende een droomstart; via sterke opslagen van aanvoerder Rik Blokhuis stond Woudenberg al snel met 5-0 voor. Woudenberg gaf deze voorsprong niet meer uit handen: 25-17. Ook in de 2e set was Woudenberg de bovenliggende partij. In de 2e set werden de toeschouwers getrakteerd op een zeer spectaculaire lange rally, waarbij beide teams het beste uit zich zelf haalden. Veel harde aanvallen werden zeer goed verdedigd; de bal kwam maar niet op de grond. Uiteindelijk wist Set Up deze zeer lange rally te winnen. Maar de setwinst ging naar Woudenberg: 25-14.

Helaas voor Woudenberg kantelde de wedstrijd in het voordeel van Set Up. Via 16-25 en een spannende 4e set (22-25) was een beslissende 5e set noodzakelijk om een winnaar te bepalen.

In die 5e set keek Woudenberg al snel tegen een achterstand aan van 3-6, maar Pieter Vink serveerde Woudenberg terug in de wedstrijd. De ingevallen Jochem Koetsier serveerde Woudenberg naar een voorsprong van 8-7. Na de veldwissel bouwde Woudenberg de voorsprong uit en gaf deze niet meer uit handen: 15-10.

“Eindelijk een wedstrijd die we goed begonnen zijn” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Set Up kon 2 sets niet in de wedstrijd komen. Jammer dat we dit vanaf set 3 niet konden volhouden. Maar mooi om te zien dat we ons dan toch weer herstellen in de 5e set. Al met al zeer tevreden en ik denk dat de toeschouwers een mooie volleybalwedstrijd hebben gezien”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen nummer Orion uit Doetinchem. Aanvang 18.30 uur in de Camp.