Herbert van den Belt in actie.
Herbert van den Belt in actie. wimdebruijne.nl

Woudenbergse korfballers moeten genoegen nemen met een gelijkspel

28 januari 2019 om 10:30 Sport/sport Deel je nieuws

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week uit bij DOS-WK was er voor de ploeg van Wessel Hengeveld weinig tijd om uit te huilen. De ruggen moesten gerecht worden, want er stond opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma: thuis tegen Animo. Beide ploegen wisten tot dusverre twee van de zes wedstrijden te winnen, wat betekent dat zij beiden op een zesde plek te vinden zijn. Dé kans dus om een gaatje te slaan.

Goede kant van de score

Nadat Woudenberg een snelle voorsprong van 3-1 had genomen, kwam Animo beter in de wedstrijd: 3-3. Even leek Woudenberg te verslappen, maar door twee rake afstandsschoten van Terri van der Wal werd het verschil van twee hersteld. Het andere Woudenbergse aanvalsvak had het lastig, wat ervoor zorgde dat Animo toch langszij kon komen. Bij 5-6 nam Hengeveld een time-out. Na deze time-out namen de geel-zwarten opnieuw het initiatief. De 5-6 achterstand werd omgebogen naar een voorsprong van 12-8. Toch lukte het Woudenberg niet om dit verschil van vier mee de kleedkamers in te nemen. Animo benutte twee strafworpen en bracht zo het verschil weer terug naar twee doelpunten. Ruststand: 13-11.

Stuivertje wisselen

Na de rust breidden de Woudenbergers de voorsprong opnieuw uit naar vier, mede door twee doelpunten van Wouter Blokhuis. Wat volgde was niet Woudenberg die de voorsprong verder uitbouwde, maar het was Animo dat zichzelf terug in de wedstrijd knokte. Door zowel afstandsschoten als treffers van dichtbij werd de stand weer gelijkgetrokken. Met nog minder dan vijftien minuten te spelen begonnen de ploegen met stuivertje wisselen. Het ene moment kwam Animo op voorsprong en het andere moment nam Woudenberg de leiding. Met de 19-18 leek Gert-Jan van Essen het winnende doelpunt te maken, maar het was Animo dat direct reageerde: 19-19. In de laatste twee minuten lukten het beide ploegen niet meer om de korf te vinden.

Een duur puntverlies, gezien het verloop van de wedstrijd. Volgende week krijgen de Woudenbergse korfballers Devinco uit Deventer op bezoek: opnieuw een belangrijke wedstrijd. Om 18:30 uur zal de wedstrijd van start gaan.