Vallei Accountants/Dames 1 nieuwe koploper

27 januari 2019 om 20:16 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 26 januari speelde Vallei Accountants/Dames 1 tegen de nummer 9, TiVoC D2. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart, Hendi de Greef, Laura Moraal, Manouk Heijndijk, Roseanne Bos, Martine Leijenhorst en Kim de Witte in de basis.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Via servicedruk wist Woudenberg de tegenstander uit het spel te houden waarna makkelijk gescoord werd over midden. De set was al gauw voor de thuisploeg met 25-14.

In de tweede set beukte Hendi er goed op los waarbij zelf terugkerende ballen van de tegenstander door de Woudenbergse midden de grond ingestampt werden. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de Woudenbergse dames en richting einde van de set mocht Jennifer Wilbrink nog haar talenten laten zien. Woudenberg won met 25-11.

Ook set drie was vol overtuiging voor de thuisploeg. Nog altijd kon de tegenstander niks in brengen tegen de goede servicedruk. Vervolgens haalde de Woudenbergse verdediging alles van de grond af. De set werd gewonnen met 25-12.

De laatste set keerde Hendi terug in het veld voor Laura. Door middel van stabiel spel hielden de dames het initiatief vast en kon TiVoC niet dichterbij komen dan 25-17. Hiermee pakt Woudenberg 5 punten en halen zij AETOS D2 in op de ranglijst waardoor zij met 1 punt voorsprong koploper zijn.

Coach Harry Kenter blikt terug. “Dit was een degelijke wedstrijd. De concentratie is door de dames goed vastgehouden en daarmee konden zij een prima servicedruk creëren. Een mooie overwinning die goed voelt.”

Aanstaande vrijdag 1 februari speelt Vallei Accountants/Dames 1 uit tegen de D1 van TiVoC. De wedstrijd vind plaats in Tiel om 20:00.