Kerk verleden, heden en toekomst...
Kerk verleden, heden en toekomst... Jannette Maijen

Heeft de kerk nog toekomst…?

24 januari 2019 om 22:51 lokaal Deel je nieuws

Iedereen is welkom in de Voorhof om daarover te horen en in gesprek te gaan

We leven in een hectische tijd. Sinds de industriële revolutie van de jaren 50 ont­wikkelt de wereld zich in sneltreinvaart. Ten opzichte van die tijd is er enorm veel veranderd. Op het gebied van de techniek en de medische wetenschap zijn er enorme ontwikkelingen gaande. Er zijn mensen op de maan geweest. Met satellieten en ruimtetelescopen hebben we ontdekt dat het heelal immens groot is. We kunnen op steeds meer vragen een antwoord geven.

Ook voor ons als gelovige(n) heeft dit consequen­ties. “Gelovig zijn” is de afgelopen 10-tallen jaren steeds minder vanzelfsprekend geworden. Daarnaast worden we meer en meer geconfronteerd met vrienden en familieleden, die kerk/­pa­rochie en geloof vaarwel zeggen. Sommige mensen vragen zich dan ook serieus af: heeft de kerk nog toekomst...?

Ds Marten Jan Kooistra is van mening dat de kerk absoluut nog toekomst heeft. Aan de hand van een DVD zullen we kijken naar een paar schitterende initiatieven en daarover zal ds Marten Jan ook het een en ander vertellen. Maar hij wil ook graag met u/jou in gesprek gaan. Aan de orde komt bijvoorbeeld: Heb je iets ontvangen van de parochie/kerk wat voor jou heel belangrijk is?
Wat zou je meer willen zien in de toekomst? Als je nu eens mee mocht bepalen hoe de toekomst van de parochie/kerk eruit zou zien: welke twee of drie dingen zou je dan graag zien gebeuren?

We hopen veel verschillende mensen te ontmoeten en vele ervaringen en ideeën uit te wisselen op woensdag 30 januari en 13 februari van 19.45 tot uiterlijk 22.00 uur in de Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139, hoek Nijverheidsweg). Informatie: martenjan@mjkooistra.nl/06-52684452.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie