Vallei Accountants/Dames 1 zet overwinningsreeks voort.

13 januari 2019 om 16:57 Sport/sport Deel je nieuws

De eerste wedstrijd van 2019 is goed verlopen voor het Woudenbergse volleybalteam. Zij speelden thuis in de Camp tegen de nummer 8 N.V.C. D1. Helaas is het blessureleed nog altijd aanwezig waardoor Carina Den Ouden en Joline Willaarts niet in staat zijn om te spelen. Ter ondersteuning waren Marjelle van Driel en Dimphany Hendriksen uit Dames 2 bereid om plaats te nemen op de bank.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Roseanne Bos en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

Woudenberg ging goed van start in de eerste set en bouwde al gauw een voorsprong op. De tegenstander wist de dames niet te ontregelen en het duurde niet lang voordat de set gewonnen werd met 25-13.

In de tweede set werd het degelijke spel vanaf Woudenbergse kant voortgezet. Ook de tegenstander kwam beter in het spel maar kon nog steeds niet de controle van de thuisploeg doorbreken. Met voldoende voorsprong vroeg in de set opgebouwd, werd het 25-21 voor Woudenberg.

Bij aanvang van set drie kwam Jennifer Wilbrink er in voor Hendi de Greef. In tegenstelling tot de voorgaande twee sets, wist Woudenberg niet direct een voorsprong te pakken en kon N.V.C. blijven aanhaken. Bij 22-22 kon het team van Harry Kenter gelukkig net op tijd de voorsprong pakken en haalde daarbij winst binnen met 25-23.

De laatste set konden de dames weer een voorsprong opbouwen waarmee ze de set comfortabel onder controle wisten te houden. De set werd gewonnen met 25-20 en dit betekende vijf punten waarmee Woudenberg nog altijd bij de nummer 1 van de competitie in de buurt blijft.

“Deze wedstrijd lieten we degelijk spel zien en hadden we goede controle.” Vertelt coach Harry Kenter. “We kunnen het moeilijk krijgen als het ons gemakkelijk afgaat. Onze inzet verminderd dan, waardoor tegenstanders een wederopstanding kunnen krijgen. Dit gebeurde in de derde set waardoor het op 22-22 nog spannend werd. We gaan momenteel goed en komen nog altijd steeds beter in vorm.”

Maandag 14 januari stond de wedstrijd tegen Renswouw D2 op het programma uit om 21:00 in Achterveld. Het verslag van deze wedstrijd zal volgende te lezen zijn.