Cassandra van Waveren die een afspeelmogelijkheid zoekt in de aanval van Woudenberg Pim Jongsma

Woudenbergse korfballers maken het de koploper in de poule erg lastig: 14-20

13 januari 2019 om 13:41 Sport/sport Deel je nieuws

Woudenberg stond voor een lastige klus. Spelen tegen de koploper Victum die nog geen enkel verliespunt had geleden. Maar Woudenberg maakte al snel indruk met scores door beide dames Merle ten Ham en Daphne van Piggelen in de eerste 3 minuten. Victum herpakte zich maar liep niet meer dan 2 doelpunten uit op de Woudenbergse ploeg. Woudenberg was knap in staat om de tegenstander niet echt in zijn eigen spel te laten komen. In de rust was de stand 6-8.

Na de rust werd het zelfs nog 9-9 door mooie scores van de heren Wouter Blokhuis, Martijn de Haan en Gert Jan van Essen die de gelijkmaker maakte. Maar dit had Woudenberg zoveel energie gekost, dat het niet lukte om op voorsprong te komen. In het laatste kwartier kwam de doelpuntenmachine van Victum pas echt op gang. Victum liep uit naar een wat geflatteerde eindstand van 14-20 in hun voordeel.