,,LaDiDans is belangrijk voor Woudenberg als culturele organisatie.''
,,LaDiDans is belangrijk voor Woudenberg als culturele organisatie.'' Hannie van de Veen

'Dans is een vorm van kunst en cultuur'

26 december 2018 om 08:29 lokaal

WOUDENBERG Na de optredens bij de Sinterklaasintocht en de kerstmarkt kwam Annika Dobiegala van Dans- en Balletschool LaDiDans in actie bij workshops dans bij SNO+. Deze workshops gaf ze in de gymzaal van de Jan Ligthartschool. Daar is de plek waar SNO+ altijd haar afwisselende activiteiten heeft. Deze groep van de Sportieve Naschoolse Opvang bestaat uit kinderen van de basisschool.

Leidster Lotte Oosterhout: ,,We overleggen altijd over het programma. Vaak is er samenwerking met experts van bijvoorbeeld de toneelvereniging, harmoniegezelschap, manege of de muziekschool. Ook zijn we naast vrij spelen bezig met koken, knutselen, natuur, sport en spel of techniek. Zo ontstond het idee LaDiDans uit te nodigen."

Enthousiast en geconcentreerd waren de kinderen bezig de eenvoudige choreografieën van docente Annika Dobiegala in stukjes in te studeren. Ze moesten daarbij goed luisteren naar de muziek. Er werd gedanst op de vrolijke titelsong van Fource uit de film Pieter Konijn. Uiteindelijk kon het geheel achter elkaar gedanst worden.

Annika: ,,Ik ben sinds september de coördinator van LaDiDans dat 15 jaar geleden opgericht werd door Emilie Herzog en wil daar na een lastige periode graag nieuw leven inblazen. We zien dans meer als een vorm van kunst en cultuur dan als sport en bieden kwalitatief goede lessen aan van geschoolde dansdocenten. Bij LaDiDans kun je zowel modern als klassiek doen voor verschillende leeftijden. LaDiDans is belangrijk voor Woudenberg als culturele organisatie. Wij bieden immers een snufje jazz, een vleugje ballet, een heleboel muziek, een druppeltje fantasie, een theelepeltje theater en vooral een hele hoop plezier.'' Meer info: info@ladidans.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie