Afbeelding
Hannie van de Veen

'Sparen voor een nieuwe microfoon'

21 december 2018 om 08:02 lokaal

WOUDENBERG Al elf jaar organiseren Gerda en Dick Schimmel met enkele vrijwilligers elke maand een zanguurtje in het oude hoofdgebouw van de Heygraeff. Veel mensen weten niet dat deze christelijke activiteiten daar zijn. Op 23 december om 15.00 uur is er een bijzonder kerstzanguurtje waaraan ook het Woudenbergse interkerkelijk koor 'Rejoice' onder leiding van Trees Meijer meewerkt.

,,Dick en ik bezoeken al jaren bewoners van de Heygraeff'', vertelt Gerda. ,,Op zondag is er weinig te doen. Niet iedereen krijgt bezoek. Zowel bewoners als hun verwanten worden steeds ouder. Sommigen wonen er al 55 jaar. Velen hebben een christelijke achtergrond. Ze kunnen naar de Bijbelclub of de aangepaste kerkdienst van de Dorpskerk, maar hebben behoefte aan muziek. We zingen vrolijke liedjes van Elly en Rikkert, kinderopwekkingsliedjes of liedjes van YouTube. Marijn de Vries zorgt voor de muziek en de bewoners doen mee met muziekinstrumenten. Vrijwilligers halen en brengen de bewoners naar hun woning want velen zijn rolstoeler.''

,,Meestal begin ik met een lied om iedereen te begroeten en als laatste zingen we een rustig lied. Er komen ongeveer 40 bezoekers, ook van de sociowoningen in het dorp. We steken altijd een kaars aan en beginnen met een kort gebed, maar het is geen dienst en niet aan een kerk gebonden. Ik gebruik altijd iets als illustratie. De thema's zijn meestal 'Jezus is de Goede Herder' of 'God houdt van ons'. Ik presenteer het zanguurtje, maar alle medewerkers zijn onmisbaar. Mijn man zet de koffie voor na afloop. Het is jammer dat ik de enige presentator ben. We zoeken vervangers, maar dat is lastig want je moet durven en goed aanvoelen wat je moet doen. Het is geen lesgeven. Dank zij een gift van de Kringloopwinkel kan er af en toe voor een klein bedrag een koor komen zingen. Ook sparen we voor een nieuwe microfoon."

Vrijwilligers zijn welkom. Meer informatie via Gerda Schimmel, telefoonnummer 2863586 of g.schimmel@kpnplanet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie