Terri van der Wal zoekt Wouter Blokhuis in de Woudenbergse aanval.
Terri van der Wal zoekt Wouter Blokhuis in de Woudenbergse aanval. Pim Jongsma

Eén voorsprong blijkt genoeg voor Woudenbergse korfballers

17 december 2018 om 10:56 Sport/sport Deel je nieuws

De laatste plaats op de ranglijst. Dat is wat Regio ’72 en Woudenberg voorafgaand aan de wedstrijd deelden. Er stond dus een belangrijke wedstrijd op het programma. Het tweede team gaf eerder al het goede voorbeeld door met 16-22 te winnen en zo de eerste punten van het zaalseizoen te pakken. Kon het eerste team dit voorbeeld opvolgen?

Beperkte schade

In de beginfase wist Regio ’72 al snel een gaatje te slaan. Na de 5-3 uit Woudenbergse handen werd het al snel 9-3. Vanaf dit moment begonnen de geel-zwarten beter mee te scoren, maar dit weerhield Regio ’72 er niet van om het verschil naar zeven te brengen. Voor coach Wessel Hengeveld was dit het moment om Bart Roodenburg in het veld te brengen voor Wouter Blokhuis. Hij mocht meteen een strafworp benutten, waarna ook Gert-Jan van Essen de korf wist te vinden. Het verschil bij rust bleef hierdoor beperkt: 13-8.

Erop en erover

Via Daphne van Piggelen (2x) en Merle ten Ham stond het na rust in een mum van tijd 14-12. Regio ’72 toonde veerkracht en bracht met twee knappe afstandsschoten het verschil weer naar vier doelpunten. Woudenberg voelde echter dat zij in deze fase beter in de wedstrijd zaten. Aanvoerder Jan-Jaap de Bart rondde een afgespeelde vrije bal af en trok de stand gelijk: 16-16. Nadat Blokhuis en Roos Jongsma werden ingewisseld, wisten de tegenstanders uit Vaassen het verschil toch weer op twee te zetten, maar net als eerder in de wedstrijd toonde Woudenberg veerkracht: 19-19. Met nog drie minuten op de klok kon het beide kanten op, maar het was invalster Jongsma die schuin achter de korf raak wist te schieten. Zo kon Jongsma zichzelf bekronen tot matchwinnaar en bleek één voorsprong genoeg te zijn om de punten mee naar Woudenberg te nemen.

Door deze knappe overwinning komt Woudenberg op een gedeelde derde plaats te staan. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 12 januari om 18:40 uur.