-
- -

Vallei Accountants/Dames 1 verslaat koploper

16 december 2018 om 16:24 Sport/sport Deel je nieuws

Van te voren was al bekend dat de uitwedstrijd tegen koploper AETOS D2 een belangrijke pot zou worden. Vallei Accountants/Dames 1 stond de moeilijke taak te wachten om in te lopen zodat de kans op het kampioenschap reëel blijft. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Carina Den Ouden, Manouk Heijndijk en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In set een had de thuisploeg de overhand. De servicepass van Woudenberg stond onder druk en het team werd zoekgespeeld met slimme geplaatste ballen. Roseanne Bos kwam er in voor Martine om de verdediging aan te sterken maar uiteindelijk was er onvoldoende antwoord en won AETOS met 25-12.

De tweede set was Woudenberg sterker. De oorspronkelijke opstelling keerde terug en de servicepass werd direct goed opgepakt. Daarmee kon het midden goed bediend worden en vlogen de harde ballen om de oren van AETOS. Winst voor Woudenberg met 18-25.

In set drie ging de strijd door. AETOS maakte flink lawaai maar Woudenberg gaf niet op en bleef kansen vinden. De teams waren aan elkaar gewaagd maar AETOS trok aan het langste eind met 20-25.

Alles of niets was de boodschap in set vier. De Woudenbergse spirit was nog niet gebroken en met veel aanmoediging vanaf de bank vlogen de speelsters door het veld heen met hun verdedigende acties. Het werd nog extreem spannend maar misschien wel de belangrijkste setwinst was voor Woudenberg met 23-25.

De vechtlust bij Vallei Accountants/Dames 1 was groter dan ooit na het bereiken van de 5e set. Winst lag binnen handbereik en coach Harry Kenter benadrukte elk punt telde. Terwijl AETOS bij de veldwissel met 7-8 voor stond, was het Woudenberg die daarna de meeste punten binnen haalde. AETOS kwam er niet meer aan te pas en Woudenberg won met 11-15.

“Deze wedstrijd winnen is een enorme mentale boost. We hebben 3 punten gepakt van de koploper. De eerste set werden we overbluft waardoor we niet goed in ons spel kwamen maar vanaf set twee hebben we dit goed hersteld.” Vertelt Harry Kenter. “De spirit en het geloof dat we konden winnen kwam er steeds meer in. Dit zag je terug in mooie verdedigende acties, service druk en ook spreiden van scorende aanvallen aan het net. Het was echt een leuke en spannende pot!”

Voor de winterstop is er nog 1 wedstrijd tegen TiVoC D1. De wedstrijd wordt op 22 december 2018 om 16:30 thuis gespeeld in De Camp. Komt u de dames ook aanmoedigen?