Sterke aanval van Vincent
Sterke aanval van Vincent John Haket

Focus4u: 1-3 verlies tegen titelkandidaat

9 december 2018 om 21:05 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 1-3 verloren van Keistad uit Amersfoort. Woudenberg heeft 3 sets lang gestreden voor wat het waard was en dat heeft 1 punt opgeleverd. In de vierde set was de pijp leeg gespeeld en werd met ruime cijfers verloren.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin van de eerste set was Woudenberg wat onder de indruk van het spel van Keistad. Keistad had steeds een kleine voorsprong. Maar na een time-out bij 13-18 ging Woudenberg beter spelen en kwam terug tot 19-20 en 21-22, maar daarna maakte Keistad 3 punten op rij en won met 22-25.

De 2e set kende een nog spannender spelverloop. Woudenberg wist elke kleine achterstand weer gelijk te trekken en kwam zelfs even voor te staan met 15-14, waarna Keistad weer uitliep naar 17-22. via een sterke serviceserie van de ingevallen Vincent Schotanus kwam Woudenberg weer knap terug tot 22-22. Maar bij 23-23 lukte het Woudenberg niet meer om tot scoren te komen en werd met het kleinst mogelijke verschil verloren (23-25).

In de derde set waren de rollen omgedraaid en na een spannend spelverloop, met wat arbitraire dwalingen in het nadeel van Woudenberg wist Woudenberg deze set binnen te slepen met 25-22.

In de vierde set was het verzet van Woudenberg gebroken en werd met zeer ruime cijfers verloren.

“We hebben 3 sets lang goed gespeeld, maar enkele foutjes aan onze kant maakte het verschil in ons nadeel” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “De 2e set hebben we kansen gehad, maar konden dat niet verzilveren. Het is knap dat we de derde set toch wisten te winnen. Daarna was de pijp leeg. Als we het afzetten tegen het leerproces dat we ondergaan stel ik vast dat dit onze beste wedstrijd was tegen een ploeg uit de top-3. En dat levert ons dan slechts 1 punt op”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg de eerste van een serie van 5 uitwedstrijden achter elkaar. Tegenstander is Avior uit Schalkhaar.