-
- John Haket

Focus4u: knappe 4-0 overwinning tegen VC Sneek

2 december 2018 om 21:18 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 4-0 gewonnen van het ook gepromoveerde VC Sneek. Vorig jaar was de wedstrijd in de nacompetitie tussen beide ploegen nog een ware triller waarin Woudenberg nipt had gewonnen. Afgelopen zaterdag was Woudenberg heer en meester en werd verdiend met 4-0 gewonnen.

Woudenberg kende in de aanloop naar deze wedstrijd wel wat personele problemen; middenman Koos Jol was geblesseerd en Vincent Schotanus en Ties Haket hadden de hele week niet getraind. Gelukkig was Ruben van Holland na lange afwezigheid weer wedstrijdfit.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Na een kleine hapering in het begin van de eerste set (2-6 achter) ging het lopen aan Woudenbergse kant. Een sterke serviceserie van Thomas Moraal bracht Woudenberg weer op voorsprong (8-6). Sneek kwam nog even terug tot 12-12, maar daarna was Woudenberg de betere ploeg. Ruben van Holland serveerde direct in zijn debuutwedstrijd in de 1e divisie een ace en ook de volgende services waren voor Sneek lastig onder controle te krijgen (17-13). Een sterke serviceserie van Rik Blokhuis zorgde voor een onoverbrugbare voorsprong (22-15) en uiteindelijk werd met 25-18 gewonnen.

In de tweede set ging de strijd zeer gelijk op. Woudenberg had de hele set een kleine voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 25-22.

De derde set was een kopie van de eerste set. een kleine achterstand in het begin (4-6) werd snel ingelopen (13-13), waarna weer via een sterke serviceserie van Thomas Moraal een ruime voorsprong werd opgebouwd (21-14). Op 22-17 leverde de sterk spelende Wessel Terpstra 3 mooie services af: 25-17.

In de 4e set bleef Woudenberg goed spelen. Pieter Vink wist met lastige opslagen de aanval van Sneek te ontregelen (van 5-4 naar 10-5) en spelverdeler Rik Blokhuis bleef zijn aanvallers goed bedienen en werd ruim gewonnen (25-15)

“Dit was een hele goede wedstrijd van ons” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “De voorbereiding was niet ideaal met een blessure en 2 spelers die niet getraind hadden door ziekte. Gelukkig kon Ties Haket wel als libero starten. Ik had wel vervanging geregeld middels Frans de Greef van het 2e team, maar Ties speelde een prima wedstrijd. Verder hadden we vooraf doorgenomen hoe we moesten spelen en dat werd heel goed uitgevoerd. Al met al zeer tevreden”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen nummer 2 Keistad uit Amersfoort. Aanvang 18.30 uur.