Gehavend Vallei Accountants/Dames 1 dwingt winst af

2 december 2018 om 21:14 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 1 december stond Vallei Accountants/Dames 1 voor een grote uitdaging in de vorm van Renswouw D2, de nummer 2 in de competitie. Mandy van der Vaart kon helaas niet aanwezig zijn dus stond Joline Willaarts klaar om een volle wedstrijd de spelverdeling op zich te nemen. Bij het inspelen sloeg het noodlot echter toe waarbij Joline haar knie blesseerde en niet in staat was te spelen. Gelukkig was Marjelle van Driel uit Dames 2 in staat om in te vallen.

De eerste set begon met Marjelle als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en tot slot Kim de Witte als libero. De wedstrijd werd aangevangen met volle vechtlust en concentratie want Renswouw staat bekend als een ervaren team dat elk jaar in de top-3 weet de eindigen. Dit betaalde zich uit want er was geen antwoord op het Woudenbergse spel. De set werd gewonnen met 25-14.

In set twee zette Woudenberg door. Marjelle wist de aanvalsposities goed te bereiken waardoor op alle fronten gescoord kon worden. Renswouw kwam niet door het sterke Woudenbergse blok heen en alle andere ballen werden dankzij een goed bewegende verdediging opgevangen. Winst voor Woudenberg met 25-21.

Renswouw kwam meer op gang in de derde set en liet dit keer Vallei Accountants/Dames 1 niet aanlopen. De gehele set ging de stand gelijk op en spande het erom wie de set ging pakken. Ondanks het harde werken vanaf Woudenbergse kant, trok Renswouw aan het langste eind en won met 23-25.

In set vier was het alles of niets. Jennifer Wilbrink kwam in het veld voor Hendi en mocht extra druk leggen op de tegenstander. Ook deze set bleek een spannende strijd te zijn waarbij het publiek van zich liet horen om de dames te supporten. Met twee mooie laatste punten van Jennifer pakte Woudenberg de set met 25-23.

“We hebben deze wedstrijd een goed basisniveau getoond.” Vertelt coach Harry Kenter. “De motivatie was hoog en na het uitvallen van Joline was iedereen zich ervan bewust dat er een schepje bovenop gedaan moest worden. Uiteindelijk stond er een ontspannen team die de tegenstander onder druk wist te houden dankzij een goede servicedruk, blokkering en verdediging. Ook dank aan Marjelle voor het last-minute invallen. We zijn erg blij met deze vier punten!”

Volgende week speelt Vallei Accountants/Dames 1 wederom thuis in De Camp, om 16:30 tegen nummer 11 Xanthos D1. Zien de dames u terug op de tribune?