Tiny Houses in Woudenberg?

1 december 2018 om 15:38 lokaal Deel je nieuws

TINY HOUSES IN WOUDENBERG…….

Dit was één van de adviezen van de vier meedenkgroepen van Huurdersbelangenvereniging Woudenberg!

Het afgelopen jaar wist Huurdersbelangenvereniging Woudenberg een groep van 40 mensen

Dankzij vier actieve groepen meedenkende huurders (participatie) is het de HBVW gelukt om de 27 concrete adviezen samen te vatten in maar liefst zeven prestatieafspraken. De uitgebrachte adviezen betreffen de thema’s duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid. Op deze manier laat Huurdersbelangenvereniging Woudenberg de stem van de huurders voldoende klinken in de Woudenbergse samenleving.

Zo heeft een groep jongeren plannen uitgewerkt om wonen voor starters mogelijk te maken. Wat een enthousiasme kwam daaruit! De realisatie van Tiny Houses is helaas iets waarover niet meteen een besluit genomen is.

Ook het realiseren van kleine betaalbare appartementen in gestapelde bouw had een sterke voorkeur evenals het wonen in kleine eengezinswoningen. De kans is zeker aanwezig dat dit wel gerealiseerd kan worden. Ook de gemeente heeft dit onderstreept.

Bent u geïnteresseerd hoe het met de andere groepen verlopen is, kijkt u dan even op de website www.huurdersbelangenvereningwoudenberg.nl.

Dankzij de nieuwe Woningwet kan de Huurdersbelangenvereniging veel meer voor elkaar krijgen dan enkele jaren terug!! De HBVW is een gelijkwaardige partner van gemeente en Vallei Wonen. Deze drie partijen komen regelmatig samen en hebben alle drie een gelijkwaardige stem in het wonen in Woudenberg. Lang niet elke huurder weet van het bestaan van de HBVW af en dat is jammer want zij vertegenwoordigen de huurdersbelangen bij Vallei Wonen, ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld betaalbaar huren. De huurdersbelangenvereniging vraagt aandacht voor het lidmaatschap dat nog geen zes euro per jaar bedraagt.

Lidmaatschap is zó belangrijk want dan kunt u uw stem laten horen! Hoe kunnen we anders adviezen uitbrengen over de toekomst van wonen in Woudenberg?

Een ander voordeel is dat mensen mee kunnen doen met de meedenkgroepen om met z’n allen van Woudenberg een nog mooier dorp met aandacht voor mooie sociale huurwoningen!

Het bestuur heeft een sterke achterbannodig!!!! Stuur een mailtje naar diet.karel@ziggo.nl en u krijgt een lidmaatschapsformulier toegestuurd. Het lidmaatschap bedraagt slechts € 0,45 maand en u steunt hiermee een vereniging die ook úw belangen vertegenwoordigt.

Diet Karel, secr. HBVW

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie