Henk Boschker ontvangt de Catharinapenning en oorkonde
Henk Boschker ontvangt de Catharinapenning en oorkonde Wim Uijttewaal

Catharinapenning 2018

21 november 2018 om 16:05 lokaal Deel je nieuws

Op zondag 18 november 2018 hebben wij in de H. Catharinakerk onze Catharinadag  gevierd. We hadden een mooie viering met voorganger pastor Henk Bloem met muzikale ondersteuning van het Catharina koor en Rejoice. Nog veel meer vrijwilligers hebben bijgedragen aan het goed verlopen van alles op deze Catharinadag.

Op deze feestdag worden alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme het afgelopen jaar hebben ingezet bedankt en wordt traditiegetrouw de Catharinapenning aan een van hen uitgereikt die een grote bijdrage levert en heeft geleverd aan het laten draaien van onze Catharinakerk.

Dit jaar ging de Catharinapenning naar Henk Boschker. Hij is iemand die heel belangrijk is geweest en nog steeds is voor het aangaan en onderhouden van contacten binnen onze gemeenschap, maar ook met andere gemeenschappen om ons heen. Hij is bescheiden, maar heeft onze gemeenschap als een ware stuurman veilig door grote veranderingsprocessen heen geleid. Veranderingen die ontstonden doordat we als kleine gemeenschap niet meer zelfstandig konden blijven bestaan. We gingen samenwerken met kerken in de omgeving en vanaf 2004 een pastoraal team delen met de andere parochies op de Heuvelrug. Onder zijn leiding besloten Scherpenzeel en Renswoude zich aan te sluiten bij Woudenberg. Een beslissing waar we volgens mij tot op de dag van vandaag allemaal nog heel blij mee zijn. Ook het opgaan in de Sint Maartenparochie, waardoor we geen eigen parochiebestuur en parochievergadering meer hebben maar een locatieraad, heeft onder zijn leiding plaatsgevonden.

Henk Boschker verdient de Catharinapenning zeer. Hij heeft 17 jaar deelgenomen aan onze parochievergadering, ons parochiebestuur en van januari 2010 tot januari van dit jaar was hij voorzitter van onze locatieraad. Daarnaast was hij ruim 10 jaar onze contactpersoon voor PKN-gemeente de Voorhof, nam hij deel aan het platform van Kerken in Woudenberg, en is hij sinds de eeuwwisseling lid van en nu secretaris van de werkgroep voor Interkerkelijke hulpverlening. Maar Henk is ook een man die de handen uit de mouwen kan steken: hij haalt oud papier op, onderhoudt de geluidsinstallatie, stelt de verwarming in en houdt zich bezig met het opstellen van het onderhoudsplan voor ons kerkgebouw. Aan dat onderhoud geeft hij ook praktisch vorm. Zo heeft hij samen met de andere bestuursleden de entree van onze kerk geschilderd en heeft hij eigenhandig ‘ons gezamenlijk kruis’, dat eerst rechts en nu links op het gebouw hangt, verplaatst. Een scala aan activiteiten dus, die echt van groot belang zijn geweest en nog zijn, voor ons allemaal hier samen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie