-
- John Haket

Focus4u: komt net iets te kort (1-3 verlies

18 november 2018 om 20:42 Sport/sport Deel je nieuws

Tegen Scylla uit Wageningen heeft Woudenberg haar eerste thuisnederlaag geleden. Na winst in de eerste set waren de 3 daaropvolgende zeer spannende sets voor de bezoekers uit Wageningen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Door een goede sprongserviceserie van Scylla kwamen de bezoekers op een kleine voorsprong. Maar met Pieter Vink aan de opslag werd de achterstand omgebogen naar een 10-7 voorsprong. Beide teams vochten voor wat zij waard waren, waarbij Woudenberg de voorsprong kon continueren naar setwinst (25-23)

In de tweede set maakte Woudenberg in het begin 3 onnodige fouten achter elkaar waardoor de tegenstander al snel met 2-5 voorstond. Na een time out ging Woudenberg beter spelen en kwam terug tot 8-8 en kwam zelfs op voorsprong: 21-19. Maar deze voorsprong kon Woudenberg niet vasthouden en werd met 22-25 verloren.

In de derde set wist Woudenberg een voorsprong van 14-10 niet vast te houden en werd wederom met 22-25 verloren.

De vierde set was helemaal spannend. Beide teams maakte mooie punten en in de eindfase stond er een stand van 22-22 op het scorebord. Maar in de slotfase maakte de zeer goed fluitende scheidsrechter een paar dubieuze beslissingen in het nadeel van Woudenberg; waaronder een duidelijke bal op de lijn die door iedereen gezien was, maar niet door de scheidsrechter. Hierdoor verloor Woudenberg met 24-26.

“We hebben onszelf tekort gedaan vanavond ” was de conclusie van coach Arnoud Holl na afloop van de wedstrijd: “Beide ploegen waren zeer gewaagd aan elkaar, maar Scylla was in de belangrijke fases net iets nauwkeuriger dan wij. Compliment aan hen en leermomenten voor ons. Eigenlijk verdiende deze wedstrijd een vijfde set. Jammer dat de scheidsrechter er in de slotfase er een paar keer naast zat, waardoor we ook de vierde set verloren”. Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen koploper Protos in Utrecht.