Vallei Accountants/Dames 1 zoekend naar optima forma

11 november 2018 om 19:31 Sport/sport Deel je nieuws

Deze zaterdag speelden de Woudenbergse dames in Huissen tegen Setash D1, de nummer 6 in de poule. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In de eerste set had Woudenberg een vliegende start. Een goede verdediging stelde de Mandy in staat om de aanvalsters goed te bedienen waardoor veel gescoord werd. Al gauw hadden de dames een voorsprong van 10 punten te pakken. Toen sloeg het spel om. De ontspannen sfeer in het spel van Woudenberg werd te veel van het goede en stelde de tegenstander in staat om terug te komen. Dit ging uiteindelijk zo ver dat de set ook nog verloren werd met 25-23.

De tweede set probeerde Vallei Accountants/Dames 1 het eigen spel weer op te pakken. Door de toegenomen frustratie wisten de dames het stabiele Setash, dat onder elke bal dook, niet te ontregelen. Het werd een spannende set maar door te veel eigen fouten ging de winst naar de tegenstander met 25-21.

Helaas bleek bij aanvang van de derde set dat libero Kim door een blessure niet verder kon spelen. Dit betekende dat de middens meer verdedigende ballen over namen en Roseanne Bos ook haar verdedigende kwaliteiten kon laten zien. Al vechtend wisten de dames terug te komen richting hun niveau en door de derde en vierde set te winnen (21-25, 19-25) was er nog uitzicht op winst.

Door zich terug te vechten in de wedstrijd had Vallei Accountants/Dames 1 echter te veel energie verbruikt. Ondanks de inzet was de winst voor Setash met 15-8.

“Het begin van de wedstrijd was zoals we het willen zien: sterk en ontspannen. Door te veel ontspanning, liep de inzet terug en het lukte niet de knop gelijk weer om te zetten. De tegenstander maakte weinig fouten en uiteindelijk vochten we met name tegen onze eigen fouten. De sets die we gewonnen hebben waren op 70% van ons kunnen maar uiteindelijk zien we met het blessureleed dat dit te veel van ons kostte. Aankomende week gaan we hard aan de slag om hier aan te werken.” Aldus coach Harry Kenter.