BSVO met onvoldoende antwoord op sterk Vallei Accountants/Dames 1

4 november 2018 om 17:09 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de Woudenbergse volleybalsters uit in Otterlo tegen BSVO D1. Doordat Woudenberg qua aantal wedstrijden achterloopt op meerdere tegenstanders uit de competitie stond BSVO enkele plaatsen hoger geklasseerd en beloofde het een interessante pot te worden.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, en Kim de Witte als libero.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd waar het totaalplaatje gelijk aanwezig was. Servicedruk van BSVO werd met een goede servicepass geneutraliseerd om vervolgens met een sterke aanval de punten binnen te halen. BSVO bleef bij en dreigde aan het einde van de set nog Woudenberg voorbij te gaan maar dit mislukte. Woudenberg won met 25-27.

Set twee begon slordiger voor Woudenberg. Te veel opeenvolgende fouten zorgden ervoor dat de dames gedurende de hele set tegen een achterstand aankeken. Voor een moment leek de set helemaal verloren bij een stand van 11-23. In een opleving dankzij een sterke servicedruk knokte Woudenberg nog een heel eind terug maar zag de set toch verloren gaan met 25-19.

Vastbesloten dat dit zich niet mocht herhalen in de derde set ging Vallei Accountants/Dames 1 met extra motivatie het veld weer in. De servicepass bewees toch te sterk voor het sterk serverende BSVO en met vlieg- en duikwerk in de rallypass had Woudenberg duidelijk de overhand. De set werd gewonnen met 19-25.

De vierde set ging Woudenberg verder door. Het tempo van het spel ging omhoog en er ontstond een voorsprong. BSVO gaf niet op en bleef bij maar schoot aan het einde van de set toch te kort. Setwinst met 23-25 en daarmee een 1-3 gewonnen wedstrijd voor Vallei Accountants/Dames 1. Hiermee banen de Woudenbergse dames zich een weg richting de top van de competitie.

Coach Harry Kenter geeft aan trots te zijn op zijn team. “We hadden goed degelijk spel en daarmee waren de dames oppermachtig. Het systeem staat goed in het veld en ondanks wat kleine persoonlijke foutjes hadden we op alle fronten gewoon het betere spel vandaag!”

De volgende wedstrijd wordt wederom uitgespeeld, dit maal tegen Setash D1 in Huissen 17:00 op zaterdag 10 november.