Woudenberg in de slotfase langs De Vinken

15 oktober 2018 om 10:47 Sport/sport Deel je nieuws

De Woudenbergse korfballers kennen een lastige eerste helft van de veldcompetitie. Met vijf wedstrijden gespeeld staat het team onder leiding van Wessel Hengeveld op een gedeelde laatste plaats. Tijd dus om punten te pakken. Tegenstander De Vinken is op papier een ploeg die de Woudenbergers onder zich moeten houden, willen zij zich handhaven in de tweede klasse.

Moeizame start

Woudenberg kende een lastige openingsfase. Na vijf minuten stond de er een achterstand van 2-0 op het scorebord. Na deze vroege voorsprong van De Vinken begon Woudenberg mee te scoren. Vrije ballen werden benut en van afstand werd er met scherp geschoten, met name door Wouter Blokhuis. Door het warme weer werd er halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast, waarna Hengeveld zijn eerste wissels begon te gebruiken. Dames werden van vak gewisseld waardoor er twee lange Woudenbergse dames naast elkaar kwamen; Cassandra van Waveren en Daphne van Piggelen moesten voor de rebound zorgen. Ondanks dit waren de doelpunten schaars in deze fase van de wedstrijd. Blokhuis zette kort voor de rust de stand op 6-5 met een benutte vrije bal.

Spannende slotfase

Na de rust wist De Vinken de kleine marge te behouden. Door twee goede acties van Merle ten Ham, een strafworp mee en een raak afstandsschot, werd de stand weer gelijk. In deze fase van de wedstrijd kon het beide kanten op, want er werd over en weer gescoord. Een van de hoogtepunten was de doorloopbal die Gert-Jan van Essen maakte nadat hij achter zijn eigen bal was aangegaan; 11-11 met nog 15 minuten te spelen. Terwijl de tegenstanders overschakelden op de dames, zorgde Van Piggelen voor de eerste Woudenbergse voorsprong door middel van een strafworp. Woudenberg kon niet lang genieten van deze voorsprong, want De Vinken maakten het aan de andere kant meteen gelijk. Echter bleek het dertiende doelpunt van De Vinken ook hun laatste te zijn. Blokhuis gooide eigenhandig de wedstrijd op slot door twee keer van afstand raak te schieten; 13-15. Hij beloonde zijn goede wedstrijd met zijn achtste en negende treffer en mocht na het eindsignaal feest vieren. Woudenberg staat door deze overwinning weer boven de degradatiestreep.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 20 oktober om 15:30 uur. Lukt het Woudenberg om deze positieve energie mee te nemen naar volgende week?