-
- John Haket

Focus4u: knappe 3-2 overwinning

14 oktober 2018 om 12:18 Sport/sport Deel je nieuws

Na een 0-2 achterstand hebben de volleyballers van Woudenberg afgelopen zaterdag op karakter met 3-2 gewonnen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon wat onrustig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 8-11 achterstand aan. Daarna kwam Woudenberg goed terug, maar aan het einde van de set werden wat persoonlijke fouten gemaakt en won Hovoc met 22-25.

In de 2e set lukt bijna niets meer aan Woudenbergse zijde, terwijl Hovoc vleugels kreeg. Deze set werd met ruime cijfers verloren; 10-25!

Maar daarna begon de wederopstanding van Woudenberg die werd ingezet door meerdere belangrijke serviceseries.

In de derde set serveerde Jan Pieter Kooy van 5-2 naar 12-2 en Rik Blokhuis van 20-13 naar 24-13 en werd met 25-14 gewonnen.

In de vierde set nam Woudenberg een kleine voorsprong van 6-4, maar Hovoc kwam terug en liep uit naar 12-17 en 14-18. Bij 15-18 kwam Wessel Terpstra aan service en serveerde met enkele aces naar 20-18. Hierdoor kreeg Woudenberg veel vertrouwen en won nipt met 25-23.

In de beslissende 5e set kwam Woudenberg met Rik Blokhuis aan service direct op een 6-0 voorsprong. Hovoc kwam nog terug tot 10-9 maar een sterke opslagserie van Pieter Vink leidde tot een 15-9 overwinning.

“Dit is wel een hele mooie overwinning” vatte coach Arnoud Holl de wedstrijd samen: “Jammer dat we in de eerste set een te hoge foutenlast hadden, maar 0-2 achter en dan met 3-2 winnen, dat heb ik met deze ploeg nog niet meegemaakt. Bijzonder knap. Cruciaal was wel dat we de achterstand in de vierde set alsnog konden ombuigen. Een aantal sterke opslagseries heeft ons enorm geholpen, hierdoor kreeg het team vleugels en werd het spelletje gespeeld waar wij goed in zijn”.

Zaterdag 27 oktober speelt Woudenberg weer een thuiswedstrijd in de Camp.