Henk Scheer is blij met zijn plek in Renswoude.
Henk Scheer is blij met zijn plek in Renswoude. Janneke Hek

Henk Scheer Kaas ook op markt Renswoude

3 oktober 2018 om 10:32 Advertorial_2

RENSWOUDE Wie op donderdagmorgen het Dorpsplein in Renswoude bezoekt, ziet sinds kort ook een rijkgesorteerde verkoopwagen met kaas. Henk Scheer van Henk Scheer Kaas is blij met zijn nieuwe plek. ,,Naast Scherpenzeel en Barneveld kan ik nu ook Renswoude aan mijn lijstje van markten toevoegen."

Scheer is gespecialiseerd in Beemster kaas. ,,Boerenkazen vormen het hart van mijn assortiment. Daarnaast bied ik ook nog diverse buitenlandse kazen zoals Port Salut, Zwitserse Gruyére en Blue Stilton. Ook kruidenboter, eieren en raspkaas is bij mij verkrijgbaar", vertelt Scheer. Zijn vader Jan begon in 1948 een kaashandel en twee zonen namen dit van hem over. Eerst met een marktkraam, later met verkoopwagens. En nog steeds met veel plezier en kennis van zaken. Iedere klant wordt begroet met een glimlach en een vriendelijk woord. Uiteraard behoort het proeven van de gewenste kaas bij het aankopen van een pond kaas. Scheer weet zelfs de jongste generatie aan de kaasproeverij te krijgen. Een jong kind knikt goedkeurend op de vraag of het lekkere kaas is.
Ook is het mogelijk om stukken kaas te laten vacumeren, zodat het langer houdbaar is. ,,Al onze kazen zijn vers van het mes, daarin onderscheiden we ons". Geitenkaas heeft Scheer in tien verschillende varianten, voor de liefhebbers. Zelfs geitenzuivel zoals melk of yoghurt heeft hij in de verkoopwagen voor handen. In verband met bijvoorbeeld koemelkallergie is hier geregeld vraag naar.

Voor feestelijke gelegenheden stelt Scheer poppen van kaas samen. Leuk voor een huwelijk of jubileum. Brie, camembert, port salut of gorgonzola, voor een feestje is er altijd wat lekkers te krijgen. Wie een speciale kaas zoekt, die op dat moment niet voorhanden is in de verkoopwagen, dan gaat Scheer op zoek naar het gewenste product. Favoriet zijn de wat zachtere kazen zoals jong of jong belegen. ,,Ik sta sinds kort op de markt in Renswoude, ik kan nog niet echt zeggen wat favoriet is bij mijn klanten hier. Ik vind het in ieder geval een prettige sfeer en een goed gesorteerde markt". Hij is blij dat er een plek vrij kwam in het kasteeldorp. ,,Dat was al langer een wens van mij". Scheer staat voornamelijk zelf op de markt en hoopt ook met de inwoners van Renswoude goede zaken te doen.

Henk Scheer was zestien jaar oud toen hij bij zijn vader in de zaak kwam. En dertig jaar geleden ging hij als zelfstandige verder. Ook zijn broer Dick zat 'in de kaas'. Hij had voorheen ook een standplaats in Renswoude. Henk kijkt tevreden om zich heen in zijn kraam vol kaas en andere producten. ,,Op de markt staan is zoiets unieks. Je hebt gezellige gesprekken met je klanten en verkoopt een mooi product." Het is ook mogelijk om een kaasplank te laten samenstellen met daarop een keur van bijzondere kaasjes.
Voor de klanten van Renswoude heeft Henk Scheer Kaas op donderdag 4 oktober een openingsaanbieding. Voor iedere klant is de roomboter dan slechts 1 euro per pakje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie