Afbeelding
John Haket

Focus4U: Prima debuut in de eerste divisie

30 september 2018 om 12:04 Sport/sport Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In een goed gevulde en sfeervolle sporthal de Camp was Woudenberg met 4-0 te sterk voor Sovoco uit Soest.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Op het nieuw aangelegde centercourt begon Woudenbeg wat stroef en ging de stand gelijk op tot 10-10, maar daarna wist Woudenberg een gaatje te malen naar 14-11. Sovoco pareerde dit weer en kwam naar 14-14. Beide ploegen gingen weer gelijk op naar 18-18. Hierna bouwde Woudenberg een kleine voorsprong op en hield deze vast: 25-22.

Ook begin van de 2e set ging gelijk op maar dit kwam vooral door persoonlijke fouten van Woudenberg. Boven de 15 punten ging de foutenlast bij Woudenberg naar beneden en werd met zeer ruime cijfers gewonnen: 25-18.

In de derde set was Woudenberg zeer overtuigend. De pass was goed verzorgd waardoor spelverdeler Rik Blokhuis prima zijn aanvallers kon bedienen: 25-15.

Voorafgaand aan de 4e set overtuigde coach Arnoud Holl zijn spelers om ook gewoon door te knokken: “3-1 is ook een mooie uitslag, maar 4-0 is beter”.  Helaas liep de concentratie iets terug en kwam Sovoco al snel op een 2-7 voorsprong. Na een time-out ging Woudenberg onder aanvoering van een sterke serviceserie van Thomas Moraal en enkele blokpunten van Koos Jol en Pieter Vink weer goed spelen en werd met 25-19 gewonnen.

“Dit was een hele goede wedstrijd van ons” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Echt een zeer goede teamprestatie. We hadden een wat stroeve start in de eerste set en veel fouten in het begin van set 2 en 4, maar het overgrote deel van de wedstrijd super gespeeld. In de voorbereiding was het wat wisselvallig allemaal, maar in deze wedstrijd kwamen alle goede acties uit de voorbereiding bij elkaar. De aanvallers konden naar hartenlust scoren, maar dat kwam natuurlijk ook door de goede passing en het sterk spelverdelen van Rik Blokhuis. Los van het feit dat we echt goed speelden ben ik als coach natuurlijk ook blij dat de ploeg de serviceopdrachten heel goed uitgevoerd heeft. Dat heeft ons in de blokkering en verdediging goed geholpen.

Ik denk dat het in grote getale aanwezige publiek genoten heeft van deze zeer goede wedstrijd”. Zaterdag 13 oktober speelt Woudenberg thuis om 18.30 tegen het ook gepromoveerde Hovoc uit Horst.