De deelnemers aan reis Senioren Belangen
De deelnemers aan reis Senioren Belangen Gerrie Velker

Vijfdaagse reis Senioren Belangen naar Teutoburgerwald

6 september 2018 om 10:25 lokaal Deel je nieuws

Woudenberg Scherpenzeel Renswoude – Traditiegetrouw organiseert de reiscommissie van Senioren Belangen in de laatste week van augustus een 5-daagse vakantiereis voor haar leden. Dit jaar ging de reis naar het Teutoburgerwald. De belangstelling voor deze reis was weer groot; een touringcar met 60 deelnemers vertrok op maandagochtend 27 augustus vanaf De Camp in Woudenberg. Na wat tussenstops voor een kopje koffie en de lunch arriveerde het gezelschap rond 16.00 uur bij het hotel in Willesbaden.

Vanuit deze plaats werden dagelijks verschillende activiteiten ondernomen. Zo werden er enkele schitterende rondreizen door het Teutoburgerwald gemaakt met talrijke bezienswaardigheden zoals het Hermannsdenkmal in Detmold en de Externsteine, een historisch herkenningspunt van zandsteen. Ook werd het prachtige stadje Hann-Munden bezocht. Tijdens deze rondreizen kon men genieten van het prachtige landschap van het Teutoburgerwoud. Voor de donderdag stond een bezoek aan een kaasmakerij in Nieheim op het programma en een boottocht op de Diemelsee. ’s Avonds was er een gezellige avond in het hotel met dans en muziek. Vrijdags na de lunch vertrok het gezelschap weer richting Woudenberg met als afsluiting een heerlijk diner in restaurant De Boshoek in Wilp.
De reiscommissie kan mede dank zij de fraaie weersomstandigheden terugkijken op een zeer geslaagde reis. Inmiddels wordt er al weer volop gewerkt aan de voorbereiding van de reis van volgend jaar.

Meer informatie over de activiteiten van Senioren Belangen is te vinden op de website www.seniorenbelangen.net .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie