Miss CowValley 2018: Froukje 63 van G.H. Pater uit Barneveld
Miss CowValley 2018: Froukje 63 van G.H. Pater uit Barneveld Monique Sutman

Froukje 63 Miss CowValley 2018

3 september 2018 om 09:02 lokaal Deel je nieuws

Op vrijdagavond 31 augustus stal Froukje 63 de show tijdens CowValley in Scherpenzeel. De Gofast-dochter van G.H. Pater uit Barneveld ging met de titel ‘Miss CowValley 2018’ naar huis. “Een tweedekalfskoe met zo veel jeugd, een best uier en goede benen”, zo prees jurylid Jan Steegink de winnares van de show.

 

De koeienkeuring en kalvervoorbrengdwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. in manege “’t Willaer’, te Scherpenzeel. De kinderen trapten de avond af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon de keuring van vaarzen, pinken, middenklasse en oudere koeien. Nieuw dit jaar was de rubriek Showmanship, waarin vier enthousiaste deelnemers werden beoordeeld op het showklaarmaken en begeleiden van de dieren.

 

Elke rubriek een winnaar

Dit jaar deden bijna vijftig dieren, verdeeld over tien rubrieken, mee aan de koeienshow. In de rubriek Vaarzen ging R.A. van der Wind Holsteins uit Woudenberg met de kampioene naar huis, terwijl in de rubriek Pinken Maatschap J+A van Ginkel-Iglesias uit Bennekom vooraan liep. De later tot Miss CowValley 2018 uitgeroepen Froukje 63 blonk uit in de rubriek Middenklasse. In de rubriek Oudere Dieren viel VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg in de prijzen. Mark van der Wind ging er in de rubriek kalveren met de eerste prijs voor exterieur vandoor. Zijn kalf, van wie de familie Van der Wind-Van de Bosch uit Woudenberg de eigenaar is, werd in deze rubriek uitgeroepen tot kampioene. Het kampioenschap Showmanship is gewonnen door Elise van Ginkel.

 

Cheque voor Team Agro NL

Ook dit jaar steunde CowValley een goed doel. Met de verloting werd een bedrag opgehaald van €430,--, welke is geschonken aan Team Agro NL. Dit team van enthousiaste mensen maakt zich sterk voor de gehele agrarische sector. Zij doen wekelijks hun uiterste best om de verhalen van de Nederlandse boeren landelijk onder de aandacht te brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie