Kerkproeverij-Startzondag 9 september 9.30-13.30 uur
Kerkproeverij-Startzondag 9 september 9.30-13.30 uur De Voorhof

Proef de kerk....

30 augustus 2018 om 23:54 lokaal Deel je nieuws

‘Kerkproeverij’ is een landelijk initiatief. Diverse kerken nodigen niet-kerkelijken, ex-kerkelijken, vrienden en bekenden uit voor een zondagsdienst. Om te delen, te ontmoeten en samen te ‘proeven’ van wat waardevol is voor velen.
Ook de PKN De Voorhof in Woudenberg nodigt daarvoor uit. Wie eens de kerk wil proeven, is hartelijk uitgenodigd.

Zondag 9 september is de startdag van De Voorhof. We combineren de startzondag met Kerkproeverij. We hopen dat veel gemeenteleden, en ook anderen, deze zondag willen meemaken. De start van een nieuw seizoen waarin we veel hopen te beleven samen. Een van de dingen die voor het komende seizoen op het programma staat, is de musical ‘Jacob’. En daarom willen we gedurende het hele seizoen aandacht geven aan het verhaal van Jacob in de bijbel, ook tijdens de Startzondag.

Programma
We beginnen vanaf 9:30 uur, de koffie en thee staat klaar. Daarna nodigen we iedereen uit om mee te doen met één van de ontmoetingen waarin men zich, ieder op een eigen manier, over het verhaal van Jacob buigt: samen Bijbellezen, schilderen, een lied instuderen, een jacobladder timmeren, koken/hapjes maken, een rap maken, een vorm van bibliodrama enz.. Het gebeurt op een hele ongedwongen wijze. Je kunt ook zo van de ene naar de andere ontmoeting lopen. We hopen dat er voor ieder iets te vinden is. Aansluitend is er een viering, waarin een aantal onderdelen uit de ontmoetingen terug komen. Om 12:30 uur sluiten we af met een maaltijd.

Samen gemeente zijn
Een startzondag is vooral: Samen gemeente zijn. We hopen dan ook dat heel veel mensen mee willen doen op deze zondag. En mocht u niets van uw gading vinden in de ontmoetingen: Kijk rustig rond. Even een praatje met andere gemeenteleden kan soms net zo belangrijk zijn.

Wie nodigt u uit?
Na afloop van de kerkdiensten in De Voorhof op 17 en 24 juni werden pauwenveren uitgereikt, met daaraan een kaartje om mensen uit te nodigen. Help hem of haar over de drempel om (weer) eens een kerkdienst mee te maken. De kerk brengt goed nieuws. Het geloof voegt iets toe. Proef de relevantie van het kerk zijn heden ten dage.

Met of zonder uitnodiging ben je van harte welkom om De Voorhof te proeven op de startzondag op 9 september. Nico Bergsteijnweg 139.

Meer informatie op de website: www.pkndevoorhof.nl

En neem gerust contact op: kerkproeverij@devoorhof.nl

Marten Jan Kooistra (06-52684452)
Jannette Maijen (06-11286220)


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie