Uniek instrument voor bewoners Heygraeff

1 okt, 06:57 Zorg Ben Nienhuis
Bewoner Tom bespeelt samen met ontwerper Arvid de Omniphone.
Bewoner Tom bespeelt samen met ontwerper Arvid de Omniphone.

WOUDENBERG De bewoners van de Heygraeff in Woudenberg maken sinds kort gebruik van een uniek muziekinstrument dat speciaal voor hen is gemaakt en ontworpen: de Omniphone. Een heus concert dat zij er mee zouden houden, kan helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus.

De Omniphone is ontwikkeld in het gastatelier Re-creatie, een samenwerking tussen de Heygraeff, zorgorganisatie Reinaerde en kunstenaars en ontwerpers. In 2018 bedachten social designers Sjaak Langenberg en Rosé de Beer dit project. ,,We wilden de bewoners van de Heygraeff meer verbinden met de samenleving, de wereld buiten de hekken om het terrein. Zo ontstond uiteindelijk het idee om projecten te starten in samenwerking met kunstenaars of ontwerpers en hen drie maanden on..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.