Pascal Romero wil door lessen zelfverdediging het zelfvertrouwen van kinderen vergroten.
Pascal Romero wil door lessen zelfverdediging het zelfvertrouwen van kinderen vergroten. Budo Acadamy Physical
Ondernemer in beeld

‘Door zelfverdediging je weerbaarheid vergroten’

Zakelijk

SCHERPENZEEL Budo Academy Physical geeft sinds begin september elke dinsdag van 17.00-18.00 uur lessen zelfverdediging in Kulturhus De Breehoek. Pascal Romero wil door zelfverdediging de weerbaarheid van kinderen vergroten. De maand september is het inloopuur gratis toegankelijk om kennis te maken. Kinderen krijgen in september een gratis judopak en senioren 25% korting op kleding.

Dinsdag 6 september was de eerste les aan de Marktstraat 59 in Scherpenzeel. Een groepje van vijf kinderen maakte kennis met de sport. „De reden dat ik dit voor kinderen doe, is dat ik veel onzekerheid en terughoudendheid bij kinderen merk. Ik geef de lessen zelfverdediging om hen mentaal en fysiek weerbaarder te maken. Ze versterken hun zwakke punten wat hun zelfvertrouwen positief beïnvloedt’’, zegt Pascal Romero (44) uit Veenendaal. Hij leert spelenderwijs zelfverdedigingstechnieken aan. „Door de technieken simpel te houden en vaak te herhalen blijven ze goed hangen bij kinderen. Als zich dan een moeilijke situatie voordoet, hoeven ze niet lang na te denken over wat ze moeten doen en handelen ze instinctief.”
Budo Academy Physical (BAP) heeft de hoofd dojo in Ede en dependances in Veenendaal en Ermelo. Romero wordt het vaste aanspreekpunt in Scherpenzeel. „Ik maak de groep niet te groot, want ik wil de kinderen individuele aandacht kunnen geven. Contact met het kind vind ik belangrijk.”
Romero geeft ook lessen judo, ju-jutsu en kickboksen en haalt hier voor de kinderen bepaalde elementen uit. „Zoals het valbreken bij judo of het leren boksen. De eerste les heb ik van alle facetten wat gedaan. Na verloop van tijd wordt het inhoudelijker en ga ik themagericht lessen geven. De ene keer gericht op judo - het werpen, grondverdedigen, rollen en vallen; de andere keer doen we de lessen staand en leer je afstand bewaren met de persoon die je potentieel kwaad wil doen. Dan oefenen we hoe je een stoot kan geven of kan ontwijken.”
De lessen zelfverdediging zijn één keer in de week op dinsdag 17.00 uur en duren een uur. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 27,95 euro per maand en vanaf 15 jaar en ouder 34,95 euro per maand.
Bij genoeg animo wil Romero met BAP Scherpenzeel ook lessen judo, kickboksen en ju-jutsu geven aan jeugd en volwassenen.


Budo Academy Physical
06-30078992
bapscherpenzeel@gmail.com
www.bapede.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door Budo Academy Physical . Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Woudenberger.nl / de Scherpenzeelse Krant.nl? Neem dan contact op met Mieke Westerink (06-23286529, m.westerink@bdu.nl) of Monique Jansen (06-83624805, m.jansen@bdu.nl).

advertentie
advertentie