Private lease is booming.
Private lease is booming. Keurmerk Pivate Lease

Private lease voor zzp’ers

11 mei 2021 om 08:00 Zakelijk

WOUDENBERG/REGIO Private lease is booming in Nederland. Elk jaar worden er records geboekt met het aantal geregistreerde private leasecontracten. Zoals het woord ‘private’ al aangeeft, is dit een particuliere aangelegenheid en hoef je geen jaarlijkse bijtelling af te rekenen bij de fiscus. Maar kan je als zzp’er wel van een private lease auto gebruik maken?

Het korte en snelste antwoord is ja. Als zzp’er ben je uiteraard naast je zakelijke activiteiten ook gewoon een natuurlijk privé persoon, dus je kan gewoon een auto privé leasen. Maar je mag met je private leaseauto geen gebruik maken van zakelijke fiscale aftrekposten. Met andere woorden, je moet de maandelijkse kosten gewoon privé ophoesten. Uiteraard mag je de auto wel zakelijk gebruiken en jezelf een kilometervergoeding uitbetalen, in dit laatste geval moet je wel een kilometerregistratie bijhouden.

Interessant om een private lease auto zakelijk te rijden?

Omdat het kan, wil het nog niet zeggen dat het financieel aantrekkelijk is om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Mocht je bijvoorbeeld veel zakelijke kilometers afleggen, dan kan het interessanter te zijn om in plaats van een private lease gewoon een zakelijke aanschaf of lease auto aan te schaffen. Om op deze manier de auto te kunnen afschrijven op de bedrijfsbalans. 

Vanzelfsprekend is dat dit voor iedere individuele persoon anders kan zijn, maar dit kan je het beste overleggen met je fiscale partner. Ben je erover uit om over te stappen op een private lease auto? Neem dan een kijkje op Autonomer, de grootste en meest complete private lease vergelijker van Nederland. Hier kan je gemakkelijk en overzichtelijke alle modellen en aanbieders van private lease contracten met elkaar vergelijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie