Afbeelding
Rechtbank Midden-Nederland

Woudenberger wint rechtszaak over dwangsommen

29 maart 2023 om 19:28 Rechtbank

WOUDENBERG (JPU) Woudenberger Dammers hoeft de dwangsom over zijn terrein niet te betalen. Dat heeft rechtbank in Utrecht woensdag bepaald. De gemeente Woudenberg ligt al jaren overhoop met Dammers over illegale bouwsels en auto’s op het terrein aan de Rumelaarseweg. Zijn zonen zijn nu druk bezig met opruimen. Hun bejaarde vader begrijpt het niet altijd. Het duurt lang om alles weg te krijgen, zeiden de zonen tegen de rechter.

De gemeente Woudenberg had dwangsommen opgelegd die op konden lopen tot 50.000 euro. De familie stapte naar de rechter. Naar voorlopig oordeel van de rechter is de dwangsom op belangrijke onderdelen onduidelijk. Ook is niet duidelijk waarom er sprake is van een overtreding en wat Dammers nog moet doen om de overtredingen op te heffen. Het college heeft hierover niet op alle onderdelen duidelijkheid kunnen geven.

Daarnaast is tijdens de zitting gebleken dat Dammers hard aan het werk is om alle overtredingen op te heffen. Partijen zijn het erover eens dat er een positieve ontwikkeling op het perceel waar te nemen is. De voorzieningenrechter schorst daar de dwangsom voorlopig totdat de gemeente een besluit op het bezwaar van Dammers heeft genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie