Informatiebijeenkomst centruminvulling: ‘Puzzel centrum is stap verder’

23 september 2022 om 07:05 Politiek Joke van der Heide
Er moet verder een goed plan komen voor de Dorpsstraat 17-25.
Er moet verder een goed plan komen voor de Dorpsstraat 17-25.

WOUDENBERG In het eerste half jaar heeft de gebiedsregisseur Herman Dechesne van bureau BRDG Advies gekozen om voor de twee separate gebieden - Kostverloren en ’t Schilt/Voorstraat - ieder een integrale aanpak te ontwikkelen, als de volgende stap voor ontwikkeling van het centrum. Eén centrumhart is volgens hem geen optie, gezien de N226 door het dorp. ,,Het was een totaal puzzel die gelegd moest worden. Mijn functie is om als verbindingsadviseur ieders belangen te behartigen en de puzzel samen te leggen”, vertelde hij tijdens een raadsinformatie-avond op woensdag 14 september.

Voor het actieplan Kostverloren noemde hij dit een soort stoelendans of doorschuifpuzzel. Albert Heijn (AH) wil naar een nieuwe locatie aan de westzijde van Kostverloren, Aldi schuift door naar de oude AH-locatie en op de oude plek van Aldi kan herontwikkeling plaatsvinden. Timing is hierbij een belangrijk punt. De drie partijen – AH, Aldi en de..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.