Collegesteun boeren ‘kon niet’: ‘Klokken luiden tegen de wet’

12 augustus 2022 om 07:06 Politiek Joke van der Heide
Afbeelding

WOUDENBERG ,,De conclusie is dat de kerkklokken niet geluid hadden mogen worden. De wettelijke grondslag hiervoor ontbreekt. In ieder geval wordt door de wet voorkomen dat dergelijke acties in de toekomst weer gaan plaatsvinden.” Deze conclusie trekt Peter van Schaik (GBW) op basis van de beantwoording van de op 18 juli door zijn fractie gestelde vragen aan het college. 

Vragen over het luiden van de kerkklokken op 15 juli uit solidariteit met de boeren. In haar reactie geeft het college aan dat er in Nederland een bepaalde usance is om klokken te luiden uit solidariteit. Dat gebeurde in Woudenberg eerder tijdens de jaarwisseling 2020/2021 als teken van onderlinge solidariteit onder de bijzondere omstandigheden ..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.