Bestemmingsplan goedgekeurd Zuiderbroek-Griftdijk, GBW-fractie botst met GBW-wethouder

za 7 mei, 13:07 Politiek
Joke van der Heide
Bestemmingsplan Zuiderbroek 22 en Griftdijk 31-33 is goedgekeurd.
Bestemmingsplan Zuiderbroek 22 en Griftdijk 31-33 is goedgekeurd.

WOUDENBERG Voor veel Woudenbergers start het buitengebied op het zandpad vanaf de theeschenkerij Eldorado. Op dit geliefde wandel- en fietspad moet je van PvdA-GL zuinig zijn. Drie van de vier fractieleden van GBW sloten zich hierbij aan. Samen benadrukten zij om voor behoud van de natuur en het coulisselandschap te stemmen en daarmee tegen het bestemmingsplan Zuiderbroek-Griftdijk 31-33.

Met negen stemmen voor werd het plan echter goedgekeurd. Dit betekent dat op Zuiderbroek 22 de agrarische bestemming wordt opgeheven en bedrijfsgebouwen met uitzondering van de bedrijfswoning worden gesloopt. In ruil voor de ruimte voor ruimte-regeling mag de initiatiefnemer vervolgens twee vrijstaande woningen bouwen aan de Griftdijk 31-33 en een recr..

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.