Steun in de rug voor boeren; CDA deelt oliebollen uit

7 januari 2022 om 14:16 Politiek Joke van der Heide
Van links naar rechts: Michel Hardeman, Hans van der Knaap en Jan van Ekeris.
Van links naar rechts: Michel Hardeman, Hans van der Knaap en Jan van Ekeris.

WOUDENBERG CDA Woudenberg heeft op oudejaarsdag oliebollen uitgedeeld in het buitengebied. Dit deed de lokale CDA-fractie om haar waardering uit te spreken voor wat de boeren met hun prachtige vak betekenen voor de natuur en ons voedsel. ,,Wij willen de boeren een steuntje in de rug geven voor weer een jaar hard werken en vinden dat boeren ondergewaardeerd worden. Zij werken 80 uur per week, hebben te maken met een onvoorspelbare landelijke overheid en staan steeds verder van de burgers af, terwijl zij wel aan de basis staan van wat er op je bord ligt. Het CDA is dan ook blij met de boeren”, legt Michel Hardeman, fractievoorzitter CDA Woudenberg, uit. 

Hij beseft dat de lokale politiek op grote landelijke onderwerpen als stikstof niets voor de boeren kan betekenen, alleen op het gebied van ruimtelijke ordening en de bereikbaarheid van het buitengebied. ,,Maar alles begint met waardering en daar is het ons vandaag om te doen.”

Mis niks, lees alles van Woudenberg


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Woudenberg en omliggende plaatsen met De Woudenberger. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Woudenberger lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Woudenberg.