De Koeheuvels in Maarn
De Koeheuvels in Maarn Claire

Petitie gestart door inwoners Maarn: ‘Help, de Koeheuvels worden verkocht’! Besluitvorming al deze maand in de gemeenteraad

7 september 2020 om 17:07 Politiek Deel je nieuws

De Koeheuvels betreffen een prachtig natuurgebied bij Maarn, in de Utrechtse Heuvelrug. Helaas staan de Koeheuvels op de lijst ‘te verkopen vastgoed’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Als er niet de juiste voorwaarden worden gesteld aan deze verkoop, kunnen de Koeheuvels afgesloten of zelfs bebouwd gaan worden. Daarom is een groep inwoners vorige week een petitie gestart. Zij hebben inmiddels al bijna 2000 handtekeningen opgehaald. Ook zal er deze week geflyerd worden op bekende plaatsen in Maarn, Woudenberg en Doorn.

De eventuele verkoop van de Koeheuvels wordt deze maand besproken in de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug. Maandag 28 september as is de definitieve besluitvorming in de Raad. Daarom is het nu van groot belang voor inwoners van Maarn en omgeving om duidelijk te maken hoe belangrijk de Koeheuvels voor hen zijn als vrij toegankelijk natuurgebied. De actiegroep wil dat natuurgebieden in de toekomst worden beschermd zodat er geen onverwachte verkopen, zoals eerder wel het geval was bij het Henschotermeer, meer kunnen plaatsvinden!

Petitie

In de petitie wordt aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug gevraagd om de Koeheuvels niet te verkopen of om heel duidelijke voorwaarden te stellen. Zodat de Koeheuvels alleen verkocht kunnen worden aan bijvoorbeeld natuurorganisaties met volledig behoud van de huidige functie.

Over de Koeheuvels
De Koeheuvels heeft prachtige en bijzondere natuur, met onder andere mooie heide, zandvlaktes, bomen en dieren. Op een bord bij de ingang van de Koeheuvels is meer informatie over de flora en fauna en de geschiedenis van de Koeheuvels te vinden. De Koeheuvels in Maarn worden gebruikt voor activiteiten als wandelen, hardlopen, bootcampen, fotografie en als losloop- en speelgebied voor honden. Ook vinden jaarlijkse evenementen hier plaats, zoals het kerstbomenvuur en paaseieren zoeken.

Petitie: https://petities.nl/petitions/red-de-koeheuvels?locale=nl.

 

Meer informatie:

Website: http://www.reddekoeheuvels.nl

Facebook: www.facebook.com/RedDeKoeheuvels

 

De Koeheuvels in Maarn
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie