Afbeelding
Foto: Pixabay

Grondig en groots: machineverhuur oplossingen voor elk Woudenbergs project

27 december 2023 om 11:07 Partnercontent

In dit artikel bespreken we een aantal goede praktijken voor het beginnen en runnen van een bouwbedrijf. Inclusief de voordelen van het huren van machines voor verscheidene projecten. Want bij werken in de bouw komt natuurlijk een stuk meer materiaal kijken dan werken in een software bedrijf. De gemiddelde software engineer gaat geen opslagcontainer huren voor zijn of haar werk.    

Kopen, huren of leasen

Wanneer je een eigen bouwbedrijf begint dan is een van de eerste beslissingen die je moet maken, wat voor materiaal en machines je nodig hebt en hoe je deze gaat aanschaffen. Er zijn in principe drie opties. Het huren van machines is zeker in de eerste jaren van de bedrijfsvoering aan te raden. De wat goedkopere machines kun je mogelijk zelf aanschaffen maar als je grotere machines zoals een hoogwerker of een wiellader nodig hebt dan is dit een ander verhaal. Het is niet verstandig om dergelijke machines meteen aan te schaffen aangezien dit voor de meeste startende ondernemers niet haalbaar is. Dan is een shovel huren de betere optie. De volgende stap is leasen, als je weet dat je een bepaalde machine gedurende het hele jaar of het grootste gedeelte van het jaar nodig hebt dan kun je een lease afsluiten voor één of meerdere jaren. De laatste optie is aanschaffen, dit wordt voordelig als je weet dat je een machine voor langere termijn gaat gebruiken en deze essentieel is voor de bedrijfsvoering.  

De juiste verzekeringen

Voor elke ondernemer is het afsluiten van bepaalde verzekeringen belangrijk. Maar voor ondernemers in de bouw is het afsluiten van bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering van extra groot belang. Zoals het gezegde gaat, zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is ook belangrijk er rekening mee te houden dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering meer kost voor ondernemers in de bouw dan bijvoorbeeld een financieel adviseur. 

Opzetten van een administratie

Voor bijna elke nieuwe ondernemer in elke sector is het opzetten van de administratie niet het leukste gedeelte van een eigen bedrijf starten. Maar het is wel een essentieel onderdeel. Gelukkig zijn er steeds meer online boekhoudtools die dit veel gemakkelijker maken en niet veel kosten. Ook is het belangrijk om per direct een zakelijke rekening te openen. Dit maakt de boekhouding een stuk gemakkelijker en zorgt ook voor een duidelijke scheiding tussen zakelijke inkomsten en uitgaven en persoonlijke inkomsten en uitgaven. Wanneer je bedrijf groter wordt is de boekhouding al snel een stuk complexer. In dat geval kun je mogelijk een boekhouder inschakelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie