Afbeelding
Foto: Marjan via Pixabay

Zo brachten we het eerste natte deel van de vakantie door

6 september 2023 om 14:10 Partnercontent

De zomer van 2023 begon maar nat en koud. Sterker: 6 augustus was de koudste dag in augustus ooit. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt, gaat de Nederlander op zoek naar andere soorten van vermaak. Wat hebben we zoal in het eerste gedeelte van de vakantie gedaan?

Klussen in huis

Die gordijnen die al een poosje liggen, dat schilderijtje dat nog opgehangen moet worden of de badkamer eens een opknapbeurt geven: we hebben tot dusver massaal geklust in huis. Dat er altijd iets te doen is, heeft de Nederlander massaal weer ontdekt. Een regenachtige dag leent zich perfect voor wat klusjes binnen.

Met guur weer is het natuurlijk leuk om te klussen aan bijvoorbeeld het lichtplan in huis. Sfeervolle lampen neerzetten zorgt er met de donkere avonden voor dat je al weer echt dat najaarsgevoel krijgt. Zo ben je ook meteen al helemaal klaar voor als de dagen weer korter worden.

Ook zijn de noodzakelijke klusjes uitgevoerd, zoals het dichten van naden en kieren tegen de tocht, kitranden vervangen en de radiator ontluchten. Dat scheelt ook meteen in de portemonnee én je doet het milieu er een plezier mee.

De bioscoop in

Bioscopen hebben het deze zomer bijzonder druk gehad. Oorzaak: het slechte weer. Natuurlijk kun je thuis ook een film of serie aan zetten, maar de bioscoop heeft voor veel bezoekers toch iets bijzonders. Regen en kou zorgen ervoor dat veel mensen de bioscoop opnieuw ontdekken. Ook iets anders speelt mee: de films die spelen.

Populaire topfilms als Barbie en Oppenheimer zorgden er in de zomer van 2023 voor dat de bioscopen compleet vol zaten. Bioscoopmanagers zagen de stoelen zelfs voller zitten dan in de week rond Kerstmis, wat traditioneel gezien de bioscoopweek van het jaar is. Popcorn erbij, relaxed kijken en genieten van het grote scherm, terwijl het buiten plenst: we hebben het dit jaar massaal gedaan.

Tijd voor hobby’s

Met regen en kou buiten, hebben maar weinig Nederlanders zin in een sportieve (bos)wandeling, shoppen of fietsen. Daarom pakken we massaal weer oude hobby’s op. Bezigheden waar je anders geen tijd voor hebt, zijn nu opeens aan de orde van de dag. Schilderen, knutselen, kalligrafie of salsadansen: het beoefenen van een hobby was deze zomer bijzonder populair.

Steeds meer jongeren beginnen zelfs met haken. Dat is onder meer te danken aan TikTok, waar haken en ander handwerk veel kijkers binnenhalen. Jongeren worden ermee wakker en gaan ermee naar bed. Dit soort hobby’s zijn zeker allang niet meer voor senioren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie