Afbeelding
Foto: Pexels

Schilderen als een professional: tips en trics voor een perfecte verfklus

21 augustus 2023 om 12:06 Partnercontent

Heb je ooit het gevoel gehad dat je woonkamer wel een nieuw likje verf kon gebruiken, maar wist je niet waar je moest beginnen? Een kamer verven kan een intimiderende taak lijken, maar met wat handige tips en de juiste benodigdheden kan je in een mum van tijd de muur een upgrade geven. Het belangrijkste is dat je een aanvalsplan hebt voordat je aan de slag gaat. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om te schilderen als een professional en een perfecte verfklus te krijgen. 

Verzamel de juiste benodigdheden: Verf, kwasten, rollers, tape

Een perfecte verfklus begint met het verzamelen van de benodigde benodigdheden. Je hebt kwasten van hoge kwaliteit nodig, rollers, verfbakjes, schilderstape, droogdoeken en natuurlijk de verf zelf.

  • Neem voor de kwasten een assortiment met verschillende hoeken, breedtes en soorten haren. Een 2-3 inch schuine raamkwast is geweldig voor het snijden in randen en hoeken. Een rolframe met een verlenghandvat en een 9-inch rolhoes maakt snel werk van grote, open oppervlakken. Vergeet een verfbakje niet om je verf en roller in te bewaren.
  • Blauwe schilderstape is een must voor het creëren van strakke lijnen en randen. Breng het zorgvuldig aan langs plinten, ramen en deuren voordat je gaat schilderen. Druppeldoeken beschermen vloeren en meubels tegen druppels en morsen.
  • Kies eersteklas verf voor de beste resultaten. Wij het aan om Sikkens Rubbol te kopen. Deze verf heeft een hoge kwaliteit en een goede duurzaamheid. Voor de meeste kamers werkt een eierschaal- of satijnglans goed. Koop proefmonsters om kleuren te testen voordat je liters koopt. Voor donkere kleuren of poreuze oppervlakken kan een aparte primer nodig zijn.

Bereid het oppervlak voor

De sleutel tot professioneel schilderwerk is voorbereiding. Neem de tijd om het goed te doen en je muren zullen eruitzien alsof ze door een professional zijn gedaan.

  • Maak de muren eerst grondig schoon. Was vuil of vet weg en veeg het hele oppervlak schoon. Achtergebleven vuil zorgt ervoor dat de nieuwe verf niet goed hecht.
  • Vul vervolgens alle scheuren, gaten en oneffenheden met spack of gipspasta en laat dit volledig drogen. Schuur het oppervlak lichtjes op om de verf “tanden” te geven.
  • Breng vervolgens een laag grondverf aan, vooral als je over een donkere kleur heen schildert. Grondverf zorgt ervoor dat de nieuwe verf beter hecht en voorkomt doorbloeden. Voor de beste resultaten gebruik je een primer die speciaal bedoeld is voor het oppervlak dat je gaat schilderen, of dat nu gipsplaat, hout of glanzende verf is.

Gebruik schilderstape voor scherpe lijnen

Schilderstape is speciaal ontworpen voor schilderen en beschadigt muren niet zoals gewone afplaktape. Breng het aan langs plafonds, plinten, ramen en deuren voor scherpe randen. Druk stevig aan zodat het goed hecht. Wacht tot de muur volledig geverfd is voordat je de tape verwijdert. Trek het er langzaam af in een hoek van 45 graden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie