Afbeelding
Datingphoto

Datingtrend: locdating zoekt liefde niet te ver

Partnercontent

Hoe is jouw liefdesleven in een periode van minder vrijheid? Heb je een punt achter de relatie gezet? Geprobeerd jouw ex terug te krijgen? Heb je samen op de bank gezeten en ben je nog steeds gelukkig? Of heb je veel dates gehad? 

Tijdens het coronavirus bracht iedereen zijn tijd op een andere manier door. Vanachter de computer om een langeafstandsrelatie te laten slagen, samen op de bank of alleen en zoekende naar een nieuwe liefde.

Met name dating is de laatste periode flink veranderd...

Voor de lockdown was daten vrij gemakkelijk. We swipeten een tijdje en vervolgens sprak je na verloop van tijd in een café af. Tijdens het coronavirus is het niet altijd meer even veilig om dit te doen. Ook is een verre reis voor niet iedereen een optie. Dit heeft voor een nieuwe datingtrend gezorgd: locdating.

Bumble heeft ontdekt dat ongeveer de helft van haar gebruikers meer geneigd is om in de buurt te daten. Een kwart van de gebruikers wil helemaal niet buiten de eigen omgeving daten. 

Bij locdating date je zo lokaal mogelijk. De straal waarbinnen je wilt daten maak je kleiner. Zo is het mogelijk om met de fiets of lopend naar een date gaan. Dit geeft minder gedoe bij een eventuele nieuwe lockdown. Deze nieuwe trend zorgt voor een kleinere vijver om uit te vissen. Waardoor het naar schatting eenvoudiger is om een nieuwe partner te vinden. Omdat we onze lat dan ook iets lager leggen.

advertentie
advertentie